Εκδήλωση – αφιέρωμα στο 1821 από το δήμο Βέλου – Βόχας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση-αφιέρωμα στο 1821 από το δήμο Βέλου-Βόχας το βράδυ της 24ης Μαρτίου 2018, στην αίθουσα Κουτρουμπή στο Ζευγολατιό.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκαν κατ’ αρχήν αποσπάσματα από τις επιστολές που έγραψε ο Κολοκοτρώνης το 1827, όταν πολεμώντας τον Ιμπραήμ, είχε καταστήσει στρατηγείο του τη Βόχα και την Κορινθία γενικότερα. Η επιβλητική φωνή του Ηλία Λέκκα που ανέγνωσε με απαράμιλλη ζωντάνια τις επιστολές του Γέρου του Μοριά, αλλά και η υποστηρικτική αφήγηση των γεγονότων από τον Χρήστο Βαλασόπουλο καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους σε σημείο …που «καρφίτσα να έπεφτε» στην αίθουσα θα την άκουγες!

Ακολούθησαν δύο υπέροχοι τσάμικοι από το Μέγα Αλέξανδρο Βραχατίου και την Ένωση Αρκάδων Νομού Κορινθίας και στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην κ. Μέλπω Παπαδοπούλου, την εξαίρετη φιλόλογο η οποία ανέπτυξε το θέμα ‘Το 1821 μέσα από την Ελληνική ποίηση».

Η βραδιά έκλεισε με χορούς, από τους Συλλόγους: «Νέα Γενιά» Κοκκωνίου, Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας, Μέγα Αλέξανδρο Βραχατίου και Ένωση Αρκάδων, οι οποίοι ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Μαρία Καλλίρη και Βασίλης Τρωγάδης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» κ. Ανδρέας Σιάχος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Ρόζος και Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Θελερίτη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θάνος Πισιμίσης και Αλέκος Αλεξόπουλος, το μέλος της Διοικούσας του Επιμελητηρίου Δημήτρης Ραψωματιώτης, η πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ. Βασιλική Ευστρατιάδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αρκάδων Κορινθίας κ. Γιώργος Κουρεμένος, η πρόεδρος του Σωματείου Λόγου & Τέχνης κ. Δήμητρα Τσεμπεντζή, ο Πρόεδρος του Μέγα Αλέξανδρου Βραχατίου κ. Άρης Σταύρου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας και πρώην Δήμαρχος Βόχας κ. Σπύρος Χριστοδούλου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βέλου-Βόχας κ. Νίκος Βουδούρης (Τσίτουρας) και κ. Λεωνίδας Στεργιόπουλος, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Δημήτρης (Μάκος) Νικολάου και Παναγιώτης Ζωγράφος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκίου Μανώλης Μπακιρτζής, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πλήθος κόσμου!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο