Υλοποιείται το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Βέλου Βόχας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Βέλου –Βόχας πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων που αφορούν την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα από 18/10/2016 υλοποίησε Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, μετά από σύναψη σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης στειρώθηκαν 22 αδέσποτα ζώα, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου τα οποία σημάνθηκαν ηλεκτρονικά , εξετάστηκαν κλινικά και αιματολογικά και εμβολιάστηκαν για την λύσσα όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος 4039/2012(ΦΕΚ15/02-02-02-2012)

Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων, ο οποίος τροποποιήθηκε από το νόμο 4235/2014, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και της υγείας των ίδιων των ζώων.

Όπως αναφέρει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη, “το πρόγραμμα συνεχίζεται κάτω από την ιδία διαδικασία , παράλληλα στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των φιλόζωων του Δήμου με στόχο να διευκολυνθεί το έργο τους ,συνεργασία που αποδίδει θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) κ. Ιωάννη Μπάτσα να προγραμματιστεί σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων στον Δήμο.
Θετικά είναι και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος σίτισης αδέσποτων που υλοποιεί ο Δήμος μέσα από την μορφή της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να καλύψουμε τις σιτιστικές ανάγκες πολλών αδέσποτων του δήμου μας. Επιδίωξη μας είναι να καθιερώσουμε το πρόγραμμα σίτισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Τέλος έχουμε ενημερώσει και ζητήσει από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να τα δηλώσουν στο Δήμο καθώς και να μας γνωστοποιήσουν τον αριθμό του microchip ώστε να έχουμε την πλήρη γνώση για τον αριθμό των ζώων στην περιοχή μας”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο