Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: 6η Διήμερη δράση εθελοντών κτηνιάτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς που υλοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ήδη από το 2007, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Νοεμβρίου 2022 η 6η εθελοντική δράση ιδιωτών Κτηνιάτρων, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στον Δήμο.

Στη δράση συμμετείχαν δεκατέσσερις (14) εθελοντές ιδιώτες κτηνίατροι και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τοπικό Φιλοζωϊκό Σωματείο Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) και τους δύο (2) ιδιώτες Κτηνιάτρους του Δήμου μας, κ. Λέκκα Ιωάννη και κ. Μπελιβάνη Μαρία. Η δράση έλαβε χώρα στα δύο (2) τοπικά ιδιωτικά κτηνιατρεία και τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνίατρους, οι οποίοι παραχώρησαν τον χώρο και τον εξοπλισμό των Κτηνιατρείων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κτηνιατρικές επεμβάσεις σε συνολικά ογδόντα πέντε (85) αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), από διάφορες περιοχές του Δήμου όπου αυτά διαβιούν.

Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια με ενεργή συμμετοχή ήταν επίσης εργαζόμενοι του Δήμου μας, εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συμβολή τους, καθώς επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας.

Η κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας (διαμονή, παράθεση γευμάτων κ.λπ.) της Ομάδας των εθελοντών Κτηνιάτρων ήταν ευγενική χορηγία του «Club Hotel Casino Loutraki», και παράθεση καφέ – σνακ των κτηνιάτρων και η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν ευγενική χορηγία των Ζωοτροφών “Ζωολιχουδιές-Pet Food”.

Ευχαριστίες οφείλουμε και στους δύο Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου, για την παραχώρηση των Κτηνιατρείων τους, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση, τόνισε ο Δήμαρχος Λουτρακίου και επεσήμανε πως ευελπιστεί στη στήριξη όλων των Φορέων και Συλλόγων του Δήμου και σε μελλοντικές δράσεις τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο