Στα Τρίκαλα Κορινθίας ο τελευταίος φετινός σταθμός του Peloponnese Food Stories

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην ορεινή Κορινθία ολοκληρώνεται το φετινό γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η δράση μεταφέρεται στα Τρίκαλα Κορινθίας όπου μεθαύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα λάβουν χώρα η κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις  του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία, στο Παράλιο Αστρος στην Αρκαδία και στο Τολό στην Αργολίδα.

Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.

Συγχρόνως, προωθείται η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας,  την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα της μεθαυριανής εκδήλωσης, όπως και τους συντελεστές της, μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Πρόγραμμα Peloponnese Food Stories


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αποστολή στην Κύπρο συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης

50 Χρόνια κατοχής – 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου αποτελούμενο από τον Αντρέα Στεργίου Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Αργιθέας, Παντελή Χειμωνίδη, Αντιπρόεδρο ΔΣ Δικτύου, Δημ. Σύμβουλο Δήμου Λάρνακας, Αναστάσιο

Με επιτυχία ο 51ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια

Ο Δήμος Γορτυνίας στα πλαίσια των πολυσχιδών δράσεών του για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με την προσωπική άοκνη φροντίδα του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ευστάθιου Χαρ. Κούλη, διοργάνωσε το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, στα Λαγκάδια, τον 51ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής. Τονμακροβιότερο ετήσιο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού, που οραματίστηκε, οργάνωσε

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

thumbnail_ΑΦΙΣΑ-ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ1Λήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο