Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με τηλεδιάσκεψη

Χθες Μ.Δευτέρα 13/4/2020 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τηλεδιάσκεψη, η απόλυτη επιτυχία του οποίου απέδειξε την ικανότητα του Δήμου μας να λειτουργεί απρόσκοπτα εναρμονιζόμενος με τις νέες απαιτήσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αξίζουν για αυτό τα συγχαρητήρια όλων μας στο γραφείο πληροφορικής του Δήμου μας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στα νέα δεδομένα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ομόφωνα όσον αφορά την στήριξη των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν αναστείλει την λειτουργία των επιχειρήσεων τους, ακολουθώντας τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Τα οριστικά μέτρα στήριξης τα οποία αφορούν τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα ενοίκια δημοτικών καταστημάτων καθώς και τις ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών, πρόκειται να οριστικοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτημάτων από την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στην Δ.Ε Ευρωστίνης με την αναστολή λειτουργίας του κινητού συνεργείου της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δερβένι. Αφού ανακοινώθηκαν οι επαφές και οι προσπάθειες επίλυσης του θέματος από της Δημοτική Αρχή και η θέση της τράπεζας για την αναστολής όλων των κινητών συνεργείων πανελλαδικά λόγο έλλειψης προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σε ανώτατο επίπεδο της τράπεζας.

Επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης υπήρξε ενημέρωση του σώματος για την παροχή τροφίμων σε ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας, για την πρόοδο της μελέτης αποκατάστασης του εξωτερικού μέρους του Ειρηνοδικείου Δερβενίου, για την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου στα Σαρανταπηχιώτικα και για την παρέμβαση αντιπλημμυρικής προστασίας δίπλα στην παιδική χαρά στην οδό Αριστοναυτών στο δυτικό Ξυλόκαστρο, θέματα τα οποία προωθεί με επιτυχία η Δημοτική Αρχή.

Τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόσληψη 8 ατόμων στον τομέα καθαριότητας με 4μηνη σύμβαση, ώστε να ενισχυθεί ο συγκεκριμένος κομβικός τομέας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο