Οδηγός μετακίνησης! Αλλαγές από σήμερα σε ωράριο απαγόρευσης και SMS 13033 -Τι ισχύει, τι πρέπει να γνωρίζουμε

Για όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Το νέο ωράριο απαγόρευσης μετακινήσεων από σήμερα
Σήμερα και αύριο αλλά και τα επόμενα Σαββατοκύριακα έως και τις 16 Μαρτίου που ισχύει η παράταση του lockdown δόθηκε παράταση μίας ώρας πριν την επιστροφή στο σπίτι.

Τι σημαίνει αυτό; Τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00 το απόγευμα και διαρκεί έως τις 05:00 το πρωί. Του μέτρου εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το επόμενο πρωί.

Για όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

SMS 13033: Τι ισχύει για τους κωδικούς 2, 3, 6
Οι σημαντικές αλλαγές στα SMS αφορούν τους κωδικούς μετακίνησης 2, 3 και 6 και αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τη μετακίνηση με κωδικό 4

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι ενταντικοί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κινητικότητα.

Πηγή

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο