Βίντεο καταγράφει εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία προέβαινε στη διάθεση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου.

[iframe width=”1263″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/fBwQ4FPc5Gk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε στη διάθεση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών και η οποία εξαρθρώθηκε την 3-11-2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνησης της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Συνελήφθησαν, την 3-11-2020 στην περιοχή του Μεταξουργείου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, οκτώ (8) αλλοδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα:

  • Η διακίνηση πραγματοποιούνταν στην περιοχή του Μεταξουργείου και κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού.
  • Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε δέντρα, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους απορριμμάτων, σε παρτέρια αλλά και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια.
  • Στην περιοχή προσέγγιζαν καθημερινά μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων για να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.
  • Αποκαλύφθηκε πλήθος αγοραπωλησιών ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά τη δομή και τη σύνθεση της οργάνωσης διαπιστώθηκε:

  • Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη-κοκαΐνη και κάνναβη
  • Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες.
  • Ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ», πλησίον του σημείου, ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενημερώνοντας παράλληλα τα λοιπά μέλη της οργάνωσης και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους.

Ακόμη για τη μεθοδολογία της δράσης τους προέκυψε:

  • Οι ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για άμεση διάθεση, αποκρύπτονταν είτε σε θυλάκια των ρούχων τους, είτε σε “καβάτζες”, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού έλεγχου να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.
  • Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- ευρώ έκαστη.
  • Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- έως -10- ευρώ έκαστη.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των -12.095- ευρώ, -264- γραμμάρια κάνναβης, -4- γραμμάρια ηρωίνης, -15- κινητά τηλέφωνα, πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος μελών της οργάνωσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προς ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο