Απεργία σε όλο το Δημόσιο εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ – Συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαθμώνος, στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στις 10 π.μ., στα πλαίσια 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.

Θα δώσουν επίσης δυναμικό παρών στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία
Κλαυθμώνος-Αθήνα, προβάλλοντας τα αιτήματα τους, με πρώτο και πιο σημαντικό την αναβάθμιση και την στήριξή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και
την αποκατάσταση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία οφείλουν να αγωνιστούν δε, για τα δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων που βρέθηκαν στην κλίνη του Προκρούστη την περίοδο των μνημονίων, καθώς επίσης και να παλέψουν για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στον Δημόσιο Τομέα.

Πόσο μάλλον όταν και η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί για την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών και επιχειρεί μέσα από την κρίση που προκαλεί η
πανδημία του κορωνοϊού να πριμοδοτήσει τους πολιτικούς της φίλους και να ενισχύσει οικονομικά επιχειρηματικά συμφέροντα και ημέτερους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με γενναία αύξηση των δαπανών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α. και σε όλους τους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου όπως η Υγεία και η Παιδεία, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας από τον κορωνοϊό.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία και την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΕΜΠΤΗΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα διατρανώσουν την αντίθεση τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση την Ελληνική Κοινωνία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο