Αιολικό «MORES» σε Μαίναλο, Πάρνωνα, Αρτεμίσιο και Τσεμπερού: Υπογράφουμε ως 9/9/2024 τις αντιρρήσεις στο έργο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tο Μαίναλο, ο Πάρνωνας, το Αρτεμίσιο και η Τσεμπερού μας χρειάζονται!

Υπογράφουμε μέχρι και τις 9/9/2024 για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στον αιολικό σταθμό «MORES» της VOLTON, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση 71 ανεμογεννητριών ύψους 150 μ. – 180 μ. εντός και πλησίον θεσμοθετημένων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο προστατευόμενων φυσικών και πολιτισμικών περιοχών και ειδικότερα, όσον αφορά τις φυσικές περιοχές:

Εντός:
• NATURA 2000 GR2510004 και Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά GR118 «Όρη Αρτεμήσιο και Λύρκειο»

• Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Τσεμπερού (Πάπαρη-Αγριακόνας-Ρουτσίου-Αναβρητού)».

Πλησίον (απόσταση σύμφωνα με τη Μελέτη του έργου):

• Natura 2000 GR2520006 –«Όρος Πάρνωνας (και περιοχή Μαλεβής)»: 780 μ.

• Natura 2000 GR2520001 – ΕΖΔ «Όρος Μαίναλο»: 4,75 χλμ.

• Natura 2000 GR2520002 – ΕΖΔ «Λίμνη Τάκκα»: 9 χλμ.

Επιπλέον. η μη αναφορά του Διατηρητέου μνημείου της Φύσης «Δάσος Δενδρόκεδρων στην Κυνουρία Αρκαδίας» (ΦΕΚ 121/Δ/21-02-1980) κοντά στον Αγίο Πέτρο και στην Ι. Μ. Μαλεβής και του θεσμοθετημένου Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα αποτελούν μερικές από τις πολλές ουσιώδεις ελλείψεις της Μελέτης του έργου.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, όπως και οι τοπικές Κοινότητες, έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά στο έργο το οποίο, αν υλοποιηθεί θα πλήξει, μεταξύ άλλων, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά, τη μελισσοκομία και τον πρωτογενή τομέα, τον ήπιο τουρισμό και τις υφιστάμενες επενδύσεις των κατοίκων.

Αναμένουμε στις γνωμοδοτήσεις τους οι υπόλοιποι φορείς να λάβουν υπόψη τις πάνω από 5.600 υπογραφές μέχρι τώρα από όλη τη χώρα με τις οποίες δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στο έργο! Και συνεχίζουμε!

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για τη σημαντική σας στήριξη στον αγώνα που δίνουμε, για τους τόπους μας και τις ζωές μας στα 4 βουνά της κεντρικής Πελοποννήσου. Κάθε υπογραφή μετράει! Συμπληρώνουμε στις παρακάτω φόρμες όλα τα στοιχεία, ώστε να προσμετρηθεί η υπογραφή στο κείμενο αντιρρήσεων Δ11 που τεκμηριώνεται από εξειδικευμένο δικηγόρο.

Για ιδιώτες: https://docs.google.com/forms/d/1_QYmkRLJyA2wJ3mDyqiYc3kvXglzfDq30er8SI9Atv0/viewform
Για νομικά πρόσωπα: https://docs.google.com/forms/d/1NPrzgOeguZK9F-zW5gBeqD8Gt-uCA0-ZRzrbwl7HSjk/viewform

Ανάλογη συλλογή υπογραφών στο κείμενο αντιρρήσεων για το αιολικό MORES II της ίδιας εταιρείας στον Ταΰγετο γίνεται από την πρωτοβουλία Save Mani’s Mountains . Μπείτε στη σελίδα τους για να υπογράψετε.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

#savegreekmountains
#sosmainalo
#save_parnonas

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Celebrating 50 years of Porsche turbo»

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, το Λουτράκι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια μοναδική εκδήλωση για τους φίλους της αυτοκίνησης και τους οπαδούς της θρυλικής Porsche!   Η «Επετειακή Εκδήλωση Porsche/ 50 Χρόνια Turbo» που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ειρήνης, διοργανώνεται από το επίσημο Porche Club Greece και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας

Μεγάλη συμμετοχή Φορέων στην ενημέρωση για την Ενεργειακή Κοινότητα Πελοποννήσου και το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ολοκληρώθηκε, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, η διαδικασία ενημέρωσης των φορέων (Δήμοι, ΔΕΥΑ, ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ) σχετικά με τη δυνατότητα ένταξής τους στην Ενεργειακή Κοινότητα Πελοποννήσου και, μέσω αυτής, στο Πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ. Σκοπός των ενημερωτικών συναντήσεων ήταν η άμεση πληροφόρηση και ο συντονισμός όλων των δυνητικών δικαιούχων του προγράμματος. Η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική, με

Επιτυχημένη Ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διοργάνωσε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στο Ξυλόκαστρο, την ημερίδα με τίτλο «Περιοδοντική Θεραπεία 2024 & Τι μπορεί να πετύχει». Η θεματολογία της ημερίδας, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών, καθώς και η άρτια διοργάνωση και φιλοξενία, άφησαν άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ