Accessibility Tools

  1. ΚΥΡΙΑ
  2. ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  3. ΑΡΚΑΔΙΑ
  4. ΑΧΑΪΑ
  5. ΗΛΕΙΑ
  6. ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  7. ΛΑΚΩΝΙΑ
  8. ΜΕΣΣΗΝΙΑ

video webtv

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τρίτη 28-11, 01:00 | κατ.: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σύμβαση για την μεταφορά και διανομή αδιάθετων ποσοτήτων τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την μεταφορά και διανομή αδιάθετων ποσοτήτων τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Σπάρτης όσιο Νίκωνα τον “Μετανοείτε”

Στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Σπάρτης όσιο Νίκωνα τον “Μετανοείτε” παρέστη χθες Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στην λακωνική πρωτεύουσα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας...

Τρίτη 28-11-2023, 01:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η 2η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την δεύτερη τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Επιδαύρου, αντικείμενο της οποίας είναι η ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλον...

Τρίτη 28-11-2023, 01:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

myθέρμανση: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για το επίδομα

Δευτέρα 27-11, 12:14 | κατ.: Η τσέπη μου

myθέρμανση: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για το επίδομα

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα myθέρμανση για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, με τα ποσά φέτος να κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ.

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 218

Τριάντα Έλληνες Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα συναντούν τους υπεύθυνους χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον

Σεπτεμβρίου 28, 2022
Τριάντα Ελληνίδες και Έλληνες από όλη την Ελλάδα, με την ιδιότητα των Πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, ταξίδεψαν στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το περιβάλλον, από τη Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα (DG CLIMA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Πρεσβευτές από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πέτρου Κόκκαλη ο οποίος, Πρεσβευτής και ο ίδιος, είναι αφοσιωμένος στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης, με έμφαση σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των πολιτών στην κατεύθυνση της κλιματικής δράσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με Πρεσβευτές άλλων χωρών με στόχο τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών ενώ συνομίλησε με την κα. Kasia Bałucka-Dębska, Υπεύθυνη για τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (DG CLIMA), τον κ. Paolo Caridi, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας και Κοινωνίας πολιτών (DG CLIMA) και την κα. Μanuela Gervasi, Υπεύθυνη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δημόσια Συμμετοχή, European Environmental Bureau.

Το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες συμμετέχοντες να συζητήσουν για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα σε άλλες χώρες της ΕΕ, να μοιραστούν τις ελληνικές δράσεις αλλά και να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που στοχεύει να κάνει την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο στον κόσμο μέχρι το 2050. Ο κ. Κόκκαλης, μετά την επίσκεψη δήλωσε, «Η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί τον πλανήτη ή το περιβάλλον, αλλά τις πιθανότητες επιβίωσης του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη. Η γη υπήρξε πριν τον άνθρωπο και μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει και να έρθει σε μία νέα ισορροπία μετά από εμάς. Οι δύο κρίσιμοι παράγοντες σε αυτή τη μάχη για σταθεροποίηση του κλίματος είναι, αφενός η συνειδητοποίηση του μεγέθους του προβλήματος και πώς μας αφορά, κι αφετέρου η συμμετοχή των πολιτών, τόσο στη διαδικασία της ενημέρωσης, όσο και της ενεργού δράσης. Ο νέος θεσμός των Πρεσβευτών του Συμφώνου για το Κλίμα, στοχεύει σε αυτές ακριβώς τις δύο κρίσιμες παραμέτρους. Η επίσκεψη των Ελλήνων Πρεσβευτών στις Βρυξέλλες ελπίζω πως θα τους προσφέρει τα εφόδια που χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα και ένα απαραίτητο πλαίσιο στο δύσκολο εγχείρημα που έχουν αναλάβει. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και δεσμεύομαι να σταθώ δίπλα τους με όλες μου τις δυνάμεις».

Αντίστοιχα, ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα, κος Κωνσταντίνος Μαχαίρας, συμπλήρωσε, «Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα, καθώς η ελληνική αποστολή Πρεσβευτών για το Κλίμα είναι η πρώτη που επισκέπτεται το Ευρωκοινοβούλιο για να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και παράλληλα να παρουσιάσει προτάσεις Ελλήνων πολιτών για την έγκαιρη και δίκαιη εφαρμογή της. Ευχόμαστε κι άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν σύντομα. Οι αναγκαίες και ελπιδοφόρες λύσεις που προτείνει η Πράσινη Συμφωνία θα επιτύχουν μόνο μέσω της συμμετοχής και διαβούλευσης με τους πολίτες».

Σχετικά με το Σύμφωνο και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία
Το Σύμφωνο για το Κλίμα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και βοηθά την ΕΕ να επιτύχει τον στόχο της να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050. Η Πράσινη Συμφωνία στοχεύει να καταστήσει την οικονομία της ΕΕ βιώσιμη μετατρέποντας τις κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε ευκαιρίες και καθιστώντας τη μετάβαση δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς. Συνδυάζοντας την προσέγγιση σε επίπεδο πολιτικής της Πράσινης Συμφωνίας και την υποστήριξη του Συμφώνου για το Κλίμα για ατομική δράση, όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν για τον περιορισμό των επιπτώσεών της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 %11:%Σεπ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia