Ηλεία | Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 - Φέτος η Μουσική χτυπάει δυνατά και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Ιουνίου 16, 2022
Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους!

Και φέτος, θα σμίξουμε ξανά στους πιο εμβληματικούς χώρους της Ελλάδας μετά από δύο «άρρυθμα» χρόνια μουσικής αναστολής. Η συλλογική εμπειρία σε ζωντανούς δρόμους και γεμάτες πλατείες, σε καταπράσινα βουνά και σε γαλανόλευκα νησιά… θα αντικαταστήσουν κάθε εικονική πραγματικότητα.
Με αφετηρία την 18η Ιουνίου και για 5 ημέρες έως τις 22 Ιουνίου, η ομορφότερη γιορτή του καλοκαιριού, θα έρθει κοντά μας– απελευθερώνοντας το γλυκό χτυποκάρδι της σε περισσότερες από 23 περιφέρειες της Ελλάδας, ανάμεσά τους και ο Πύργος, η Αμαλιάδα και η Κρέστενα!
Φέτος η Μουσική χτυπάει δυνατά, και της αξίζει να πετάξει ψηλά!
Πάρτε μια γεύση από το πλούσιο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, ελάτε, νιώστε τον ρυθμό και χορέψτε μαζί μας!

Στον Πύργο

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής από εκδηλώσεις δια ζώσης και έπειτα από το πετυχημένο διαδικτυακό εγχείρημα να αναδειχτούν τοπικοί καλλιτέχνες μέσα από 14 μουσικά βίντεο σε τοποθεσίες του Δήμου Πύργου, έρχεται η ώρα να γιορτάσουμε ξανά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο με φυσική παρουσία.
Για τη φετινή χρονιά, λοιπόν, σχεδιάσαμε μια συναυλία με την αγαπημένη πολυμελή τοπική «Ορχήστρα Τα Χρώματα της Ήλιδας», το πρόγραμμα της οποίας επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Γκιντζίρης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2022, στις 21:30, στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς – Μουσείο Πύργου, με την υποστήριξη του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ).
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στην κεντρική πλατεία Πύργου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον ξεχωριστό συνθέτη και τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες Λεχαινών και Βαρθολομιού, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην Αμαλιάδα

Η Αμαλιάδα, με πολυετή παρουσία στον χάρτη των πόλεων που συμμετέχουν στο θεσμό, επανέρχεται δυναμικά, προσπαθώντας να διατηρήσει το επίπεδο που είχαν οι εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών. Μια εκδήλωση που ξεκίνησε το 2010 από μια παρέα φίλων εντός και εκτός της όμορφης ομάδας του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και κατάφερε για 8 συνεχή χρόνια να είναι μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, ξαναγεννιέται και ζωντανεύει την Αμαλιάδα. Για τη φετινή χρονιά, λοιπόν, σχεδιάζουμε ένα δωρεάν μουσικό διήμερο με τοπικά σχήματα, που λόγω της πανδημίας έχουμε καιρό να απολαύσουμε. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 & 22 Ιουνίου 2022, από τις 21:00 στον Πεζόδρομο και στην Πλατεία Μπελογιάννη αντίστοιχα, με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας. Συμμετέχουν τα σχήματα: Ρουά Ματ, Villa Garage, Tanque Harmonica και Δεξαμενίτες.

*Τη διοργάνωση σε Πύργο και Αμαλιάδα έχει αναλάβει η ΚοινΣΕπ Αέναον, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πύργου, τον ΔΟΠΠ και το Δήμο Ήλιδας

Στην Κρέστενα

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει στην περιοχή της Κρέστενας, για να συνδέσουμε το χθες με το σήμερα με πολύ μουσική και χορό στο ιστορικό χωριό των Κρουνών. Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Πολυπολιτισμική Γωνιά Κολωνάκι, θα ανοίξει η Χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου, θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας μικρού μήκους
"Η κλασική μουσική στα cartoons" και ύστερα live από κρουστά ενηλίκων και ροκ σύνολα.
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Όμιλος «Δρώμενα» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς και ευρωπαϊκούς χορούς, ενώ η Περιβαλλοντική & Φυσιολατρική Ομάδα Καλυβακίων – Ιέραξ έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό μέσα από το οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό Καλυβάκια. Τη βραδιά θα κλείσει ο γνωστός Dj Jnplanetree.
*Τη διοργάνωση στην Κρέστενα έχει αναλάβει η ΚοινΣΕπ Πολιτισμός & Ευημερία

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia