Εκδήλωση για την ανάπτυξη της Ορεινής Μεσσηνίας στη Νέδα, παρουσία του αν.ΥπΕξ Γιώργου Κατρούγκαλου (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση για την ανάπτυξη της Ορεινής Μεσσηνίας στη Νέδα, παρουσία του αν. Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας ‘Ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ’ και έλαβε χώρα την Πέμπτη 17 Αυγούστου το απόγευμα στο χωριό Νέδα, κοντά στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας, του πρώην Δήμου Είρας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν.Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος. Σταθόπουλος, ο Α’Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος. Σμυρνής, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οικισμών της περιοχής, επιστήμονες και μέλη συλλόγων και φορέων αλλά και πλήθος κόσμου. Το συντονισμό έκανε ο εκπρόσωπος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Καράμπελας.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης, ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών Κώστας Γκρίτζαλης, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Τριφυλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη του τουρισμού, των γεωργικών εγκαταστάσεων και κτηνοτροφικών μονάδων στη περιοχή, των έργων ανάπτυξης μέσω του προγράμματος LEADER, θέματα που αφορούσαν τη Νέδα και την καθαρότητα των νερών του ποταμού, την επισκεψιμότητα καθώς και την διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή με στόχο την προβολή της.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός κος Κατρούγκαλος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα.Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος.Σταθόπουλος, ο Α’Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος.Σμυρνής, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι. Κοινό θέμα όλων η παρακμή των περιοχών της Ορεινής Μεσσηνίας και της Ορεινής Επαρχίας Ολυμπίας και η ανάπτυξη τους αφού διαθέτουν κοινά προβλήματα και στόχους. Ο καθένας από την θέση του δήλωσε πως στόχος είναι τα χωριά της Ορεινής Μεσσηνίας να αποκτήσουν σύντομα την αξία που τους λείπει και να σταθούν σημαντικά σημεία, στο τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου.

{gallery}neda_katroygkalos{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο