Συνάντηση εργασίας για το Μαραθώνιο Αρχαίας Ολυμπίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας και πρόεδρο του Σωματείου «Μαραθώνιος» Δημήτρη Κωσταριά, το συντονιστή του Μαραθωνίου Νίκο Πολιά και το μέλος της τεχνικής επιτροπής, Ηλία Μαυροειδέα, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου 2022.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τρείς χιλιομετρικές αποστάσεις, του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων και είναι αφιερωμένος στο Χαρίλαο Βασιλάκο, τον πρώτο στην ιστορία νικητή μαραθωνοδρόμο. Η μια μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, αφού αφορά τις διοργανώτριες πόλεις των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος συμπεριλαμβανομένων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, καθώς και των μέτρων ασφαλείας των αγώνων, όπως επίσης η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τέλος η σημαντική συνδρομή και συνεισφορά των εθελοντών κατά τη διάρκεια των τριών διαδρομών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρέπει να προσδώσουμε σε αυτόν την αίγλη που του αρμόζει μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο λόγο πανδημίας. Ο Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας επανέρχεται δυναμικά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δε θα μπορούσε να λείπει από την διοργάνωση ενός τόσο σπουδαίου γεγονότος. Στόχος μας είναι η διοργάνωση αυτή σύντομα να βρίσκεται στο πάνθεον των δρομικών γεγονότων της χώρας και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτόν να αναμένουν με ανυπομονησία την αμέσως επόμενη διοργάνωση».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο