Αρχαία Ολυμπία | Παγκόσμια πρεμιέρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 & Εμβληματική ερμηνεία του Ολυμπιακού Ύμνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόυς ΝτιΝτονάτο - “Eden in Olympia”. Ένα κάλεσμα για δράση για τη ζωή στον πλανήτη

Ένα ισχυρό μήνυμα αναδύεται από την τοποθεσία της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ελλάδα.

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια της όπερας Τζόυς ΝτιΝτονάτο παρουσιάζει το «Eden in Olympia», ένα πρωτότυπο έργο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση, από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτό το εμβληματικό έργο, περιλαμβάνει την μοναδική ερμηνεία του Ολυμπιακού Ύμνου για πρώτη φορά σε τρεις γλώσσες. Γυρισμένο τον Απρίλιο, το έργο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα μέσω του κορυφαίου ευρωπαϊκού πολιτιστικού καναλιού ARTE στις 21 Ιουλίου 2024 στις 5:35 μ.μ., στην Ελλάδα στην ΕΡΤ2 στις 25 Ιουλίου στις 22:00μ.μ., ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμο για προβολή στο Carnegie Hall+ από τις 26 Ιουλίου.

Καθώς η βιωσιμότητα και η συμπερίληψη κυριαρχούν σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το “Eden in Olympia” δημιουργεί έναν δεσμό ενσυναίσθησης και δράσης. Η παρουσία της Τζόυς ΝτιΝτονάτο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων ενσαρκώνει τις διαχρονικές αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού. Σε αυτή την ιστορική τοποθεσία, η ΝτιΝτονάτο και η ομάδα της συνεργάστηκαν με το World Human Forum για να τιμήσουν το πνεύμα του Ολυμπισμού, προσκαλώντας όλους εμάς να αναλάβουμε δράση για την προστασία της ζωής στον πλανήτη.

Η ορχήστρα Il Pomo d’Oro, με μουσικούς από όλο τον κόσμο, συνόδευσε τη ΝτιΝτονάτο. Αντίστοιχα, οι τρεις παιδικές χορωδίες: η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η χορωδία Choeurs ECLATS από τη Γαλλία και η διαπολιτισμική χορωδία νέων El Sistema Greece, σε μια ιστορική στιγμή, ενώθηκαν με τη ΝτιΝτονάτο για να ερμηνεύσουν από κοινού τον Ολυμπιακό Ύμνο σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Αυτή η συμβολική προσέγγιση ενσαρκώνει το πνεύμα της ενότητας και της συνεργασίας που βρίσκεται στην καρδιά των Ολυμπιακών αξιών και ένα παγκόσμιο κάλεσμα για δράση, ενώνοντας την Ελλάδα, τη Γαλλία και τον κόσμο.

Παρακολουθήστε τον Ολυμπιακό Ύμνο εδώ

“Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που καλωσορίζουμε τον Joyce DiDonato και τις τρεις παιδικές χορωδίες στην Αρχαία Ολυμπία για να ερμηνεύσουν τον Ολυμπιακό Ύμνο. Αυτή η μοναδική συνεργασία είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εργαζόμαστε μαζί πέρα ​​από τα σύνορα.” Αναφέρει η πρόεδρος του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Το “Eden”, που έχει συγκινήσει και ενεργοποιήσει το κοινό στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, είναι μια υπερβατική εμπειρία που μιλάει για την επείγουσα ανάγκη για την προστασία της φύσης. Συνδυάζει τη διαχρονική ομορφιά της μπαρόκ και της κλασικής μουσικής με ένα στοχευμένο κάλεσμα για δράση για την προστασία των πολύτιμων οικοσυστημάτων του πλανήτη μας.

Η διοργάνωση αυτού του σημαντικού γεγονότος, που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενσαρκώνει τις διαχρονικές αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού. Σε αυτή την ιστορική τοποθεσία η ΝτιΝτονάτο και η ομάδα της ένωσαν τις δυνάμεις τους με το World Human Forum για να τιμήσουν το πνεύμα του Ολυμπισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της διατήρησης της ζωής στον πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές.

«Ενώ το EDEN εχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια, η ιδέα ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τις Ολυμπιακές Αξίες με τόσο συγκεκριμένο τρόπο σε μια τόσο επείγουσα στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας, με γεμίζει με μεγάλη χαρά. Αφουγκραστείτε τη βαθιά ειλικρίνεια στις φωνές της χορωδίας και παρακολουθήστε την αγνή δέσμευση στα πρόσωπα αυτών των παιδιών -παιδιών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από πολλούς τόπους- να θυμάστε ότι υπάρχει ελπίδα, αλλά να ξέρετε επίσης ότι αυτή η ελπίδα απαιτεί τη δράση και τη σύνδεσή μας». Τζόυς ΝτιΝτονάτο

Η ταινία “Eden in Olympia” είναι μια πρωτοβουλία του World Human Forum, σε συμπαραγωγή του World Human Forum, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της UNITEL και της ZDF και σε συνεργασία με το ARTE και την ΕΡΤ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καταξιωμένος Ολιβιέ Σιμονέ, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας και ευθύνης που ζωντανεύει μέσα από τις φωνές της Τζόυς και αυτών των παιδιών.

 

Απάντηση

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο