Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νέα τηλεφωνική απάτη – Απέσπασαν 1.500€ από ηλικιωμένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πληθαίνουν οι τηλεφωνικές απάτες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας και καλό είναι να υπάρχει εγρήγορση και καλύτερη πληροφόρηση των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα των διάφορων επιτήδειων.
Πρόσφατα στην περιοχή της Ζαχάρως, μία ηλικιωμένη έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, με αγνώστους να της τηλεφωνούν και να της λένε ότι χρειάζονται χρήματα για το δήθεν χειρουργείο της κόρης της, προκειμένου να μην ακρωτηριαστεί το πόδι της. Μάλιστα ακουγόταν στο τηλέφωνο και μια γυναίκα που έκλαιγε και ζητούσε από την ηλικιωμένη να δώσει τα χρήματα προκειμένου να μην χάσει το πόδι της.

Τελικά η ηλικιωμένη έδωσε στους απατεώνες 1.500€ από τα 50.000€ που αρχικά της ζητούσαν και όταν τελικά έγινε γνωστό ότι ήταν απατεώνες στο τηλέφωνο, ήταν πλέον αργά.

Είναι αρκετές οι τηλεφωνικές απάτες και στη Ζαχάρω και σε άλλες περιοχές της Ηλείας και καλό είναι οι ηλικιωμένοι (που είναι πιο εύκολο να … ξεγελαστούν) να ενημερώνονται καλύτερα, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα αυτών των επιτήδειων απατεώνων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ηλικία τους, καταφέρνουν με διάφορα τεχνάσματα να τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η αστυνομία εξετάζει όλες τις καταγγελίες που υπάρχουν, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν γρήγορα αυτοί οι απατεώνες, γι’ αυτό και καλό είναι να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή και προπάντων καλύτερη ενημέρωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων από την 1η Απριλίου: Η δήλωση στο gov.gr, η προθεσμία και τα πρόστιμα.

Ο Δήμος Γορτυνίας υπενθυμίζει στους δημότες του την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων τους και την υποβολή δήλωσης καθαρισμού, στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr από την 1η Απριλίου έως τις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας και πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2025 (από 1/5/2025 έως 31/10/2025). Όσοι δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, θα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/03)

Συνοπτικά, οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (29/03): 10:00 COSMOTE SPORT 7 HD World Athletics...

Εκδήλωση βράβευσης του καλύτερου υπαλλήλου της χρονιάς στο ΚΑΑ Παλλάδιον

H υπεύθυνη Του Λογιστηρίου Κ. Βάσια Αγριογιάννη, πήρε το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ