“Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας” από τον Tim Marshall

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν κατανοήσουμε τη γεωγραφία της Γης, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο μας. 

Από την Αμερική στην Ανταρκτική. Από την Ασία στην Αφρική. Από την Ευρώπη στην Ωκεανία. Ο τόπος και η μορφολογία πάντα καθόριζε και επηρέαζε τη πολιτική, τη κοινωνία και τα αίτια πολέμων σε όλο τον κόσμο. Μέσα από 12 μεγάλους χάρτες ανακαλύπτουμε ότι η Ρωσία αν και η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα του κόσμου, έχει ένα τρωτό σημείο, δεν έχει φυσικά φυσικά οχυρά αλλά πεδινές εκτάσεις. Αντίθετα η Κίνα, μια από τις ισχυρότερες χώρες, προστατεύει τα σύνορά της χάρη στα φυσικά οχυρά της αλλά αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση που είναι απόρροια της μορφολογίας της καθώς βασίζεται αποκλειστικά στη βιομηχανία της. Αυτή της σίτισης 1.4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ευρώπη περιλαμβάνει πολλές ισχυρές χώρες. Η γεωγραφία της είναι ευνοϊκή και το κλίμα της εύκρατο. Κάποιες από τις χώρες που βρίσκονται στην Ευρώπη είναι πλούσιες και επιτυχημένες ενώ κάποιες άλλες έχουν αργό αλλά σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. Αυτή η ανάπτυξη έρχεται σε αντίθεση με τις χώρες της Αφρικής όπου η μορφολογία της δεν τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και της Μέσης Ανατολής που υποφέρουν από τις συγκρούσεις και τους πολέμους.

Το βιβλίο του Tim Marshall “Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας” αποτελεί μια αξιόλογη και μοναδική εισαγωγή ως προς τον τρόπο που διαμορφώνονται οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών. Οι δώδεκα μεγάλοι χάρτες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο τονίζουν τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα κάθε χώρας συνοδευόμενα φυσικά από σημεία – σταθμούς της ιστορίας τους. Ανακεφαλαιώνοντας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα εγείρει την περιέργεια μικρών και μεγάλων.

Το παιδικό βιβλίο του Tim Marshall “Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας – 12 Μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την Ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο