Pick The Alien – 3 χρόνια προώθησης της κατανάλωσης θαλάσσιων ξενικών ειδών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To πρόγραμμα Pick the Alien συμπληρώνει 3 χρόνια και η iSea πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στις 19:00, για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Οι πιο τυχεροί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 1 γεύμα για 2 άτομα με κυρίως πιάτο λεονταρόψαρο στο εστιατόριο Ε/Γ Ταξιδεύοντας από τον σεφ Ιορδάνη Ηλιάδη, έπειτα από κλήρωση. Τα θαλάσσια ξενικά είδη έχουν εξαπλωθεί ευρέως στις ελληνικές θάλασσες με σημαντικές επιπτώσεις στα τοπικά οικοσυστήματα και στη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Περίπου 1.000 θαλάσσια ξενικά είδη έχουν ήδη εντοπιστεί στη Μεσόγειο, που αποτελεί την πιο επηρεασμένη περιοχή στο κόσμο, ενώ περισσότερα από 300 είδη έχουν καταγραφεί στις ελληνικές θάλασσες. Παράλληλα, η Μεσόγειος αποτελεί μια από τις πιο υπεραλιευμένες περιοχές στον κόσμο με τον πληθυσμό ανώτερων θηρευτών, όπως ο ροφός και ο ξιφίας, να έχει μειωθεί δραματικά. Αυτά τα είδη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και η μείωση τους έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και τη διευκόλυνση της εξάπλωσης των ξενικών και εισβολικών ειδών.

Στόχος του προγράμματος Pick the Alien αποτελεί η προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και ψαριών μέσα από τη σταδιακή αντικατάσταση εμπορεύσιμων ειδών που κινδυνεύουν με βρώσιμα θαλάσσια ξενικά είδη, όπως λεονταρόψαρα, γερμανούς και μπλε καβούρια.

Για να μάθετε περισσότερα δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση εδώ: https://bit.ly/3WHy44w

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή εκδήλωση εδώ: https://bit.ly/3D7UK72

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την iSea, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και του University of Plymouth και την υποστήριξη και συνεργασία του Blue Marine Foundation , του Argolic Environment Foundation , του Ionian Environment Foundation και του Cyclades Preservation Fund -CPF.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο