Ειδική έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παρέστη και χαιρέτισε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη το απόγευμα χθες Τετάρτη 29 Ιουνίου, για την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς “Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα – 200 χρόνια ιστορίας – Προκλήσεις και προοπτικές”.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έλαβε χώρα -παρουσία και του προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Χατζηνικολάου- στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη λακωνική πρωτεύουσα.

Η ειδική έκδοση προέκυψε από την συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με επιστημονική ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιλαμβάνει δε τρεις βασικές ενότητες:

Η πρώτη, αποτελεί ιστορική αναδρομή, με στόχο την ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου και της συμβολής του αγροτικού τομέα και των αγροτών στο γίγνεσθαι της σύγχρονης Ελλάδος.

Η δεύτερη, αφορά σε μια επιμέρους παρουσίαση των προϊόντων και κλάδων του αγροτικού τομέα, με τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε δείκτες όπως η συμμετοχή στο ΑΕΠ, η απασχόληση και η διατροφική επάρκεια.

Η έκδοση κλείνει με την τρίτη ενότητα “Με το βλέμμα στο μέλλον: Προκλήσεις και προοπτικές του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο