Οι CHÓRES τραγουδούν για το «Άλμα Ζωής»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H γυναικεία χορωδία CHÓRES, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, συμπράττει με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ειδική μουσική παράσταση, , για την ενίσχυση του σκοπού και του έργου του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

Η Μουσική Παράσταση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 8μμ, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Mέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», έπειτα από έναν κύκλο βιωματικών μαθημάτων πολυφωνικού τραγουδιού, θα συναντηθούν επί σκηνής με 100 CHÓRES και με όχημα τη μουσική θα μας μεταφέρουν από τόπο σε τόπο της Ελλάδας, αναδεικνύοντας διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, δίνοντάς τους νέα πνοή με την ακαπέλα πολυφωνική ερμηνεία τους.

Η εκδήλωση και τα βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της χορωδίας CHÓRES και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών.
Η υψηλού συμβολισμού σύμπραξη αυτή υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα «Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη!», μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas για την ολιστική υποστήριξη γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, τονίζοντας τη σημασία της έκφρασης μέσα από την τέχνη, της συνεργασίας και της συμμετοχής σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, παράγοντες καθοριστικοί στο ταξίδι ενάντια στη νόσο.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες για τη συνεργασία μας με τις CHÓRES και την κορύφωσή της με τη συναυλία που δίνουν στις 29 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». H συνένωση των φωνών κάνει πολύ δυνατή τη διάδοση του μηνύματος της αλληλοϋποστήριξης και του σεβασμού της διαφορετικότητας, ενώ και η συμβολική συμμετοχή γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν την ασθένεια στο γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES συμβάλλει στην ενδυνάμωση, στο μοίρασμα και στην ανάδειξη της δύναμης της συλλογικότητας».

 Η δημιουργός του μουσικού συνόλου «Chόrεs», κα Μαρίνα Σάττι, δήλωσε: «Η καθεμία από εμάς έχει τη δική της, μοναδική φωνή. Όταν όμως ενώνουμε τις φωνές μας, ακούγονται ακόμη πιο δυνατά! Ευχόμαστε αυτή τη φορά οι φωνές μας να μεταδώσουν ένα ηχηρό μήνυμα υποστήριξης στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού. Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε σε μια τέτοια σπουδαία πρωτοβουλία!».
Η Επικεφαλής Επικοινωνίας του Ομίλου Novartis, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, δήλωσε: «Πιστοί στην αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, είμαστε αρωγοί σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν έμπρακτα στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με χρόνια νοσήματα. Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε για μια ακόμα φορά την σύμπραξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με τις CHÓRES, στέλνοντας το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού».
Στην παράσταση συμμετέχουν, επίσης, 3+6 επιφανείς συνθέτες, με τον καθένα τους να προσεγγίζει και να τιμά την παράδοση με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Πρόγραμμα:

Πέτρος Κλαμπάνης
ΕΠΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
Δύο ήλιοι δυο φεγγάρια, Μέσης, Καλλιώρα να χουν οι ελιές, Είχα καρδιά που άνθιζε, Παραπότζι.
Μουσική διδασκαλία: Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Πατσέα
Μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

• Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
Δίχως μαχαίρια και σπαθιά, Νανούρισμα, Τα πάθη μου να γράψω, Γλυκομιλιά, Σε μελετά τ’ αχείλι μου.
Μουσική διδασκαλία: Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Πατσέα
Μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

• Φίλιππος Τσαλαχούρης
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Παραξύπνημα, Κοντομπλεγμένη λεμονιά, Σαρανταπέντε λεμονιές, Μάνα, ήρτεν η άνοιξη, ο βοσκός κι ο βασιλιάς, Κάτω στη Ρόδο, Κάτω στ’ άγριο περιβόλι.

Μουσική διδασκαλία – διεύθυνση: Χριστίνα Πουπάλου

• Νίκος Κυπουργός, Μάρθα Μαυροειδή, Άλκης Μπαλτάς, Άκης Τριανταφύλλου, Χρήστος Σαμαράς και Lajos Bárdos.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πλένω στο κρύο ρέμα (Ν. Κυπουργός), Κοιμάσαι κόρη μ’ (Μ. Μαυροειδή), Τραγούδι των πουλιών, Χελιδονίσματα (Α. Μπαλτάς), Γιατί πουλί μου (Α. Τριανταφύλλου), Κόκκινη κλειστή δεμένη, Η λυγερή, Τί να το καμ’ η μάνα σου, Αγία Μαρίνα (Α. Μπαλτάς), Άστραψεν η ανατολή, Μηλίτσα (Χ. Σαμαράς), Πεντοζάλι, Ικαριώτικος, Τρεις κοπέλες λυγερές (Lajos Bárdos), Κλήδονας, Το Μαργούδι (Μ. Μαυροειδή).

 Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/eixa-kardia-pou-anthize/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο