Καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, προειδοποίησε για επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε ισχυρούς βοριάδες σε όλα τα πελάγη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Ενδεικτικά για την Αττική δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 27 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα ηρεμήσει, ωστόσο θα υπάρχει δροσιά και ορισμένα φαινόμενα θα εντοπίζονται και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρες, κάτι που δεν θα αλλάξει ούτε και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

«Φθινοπωρινή έφοδος»

«Στο προσκήνιο ισχυρές μπόρες -καταιγίδες σε αρκετές κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικες περιοχές το επόμενο 48ωρο», έγραφε νωρίτερα την Τρίτη σε ανάρτησή του στο Facebook κάνοντας λόγο για «φθινοπωρινή έφοδο» την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα για «πολύ νερό» κατά τόπους.

«Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αρκετές ηπειρωτικές περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχών ή καταιγίδων, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια μάλιστα της Παρασκευής θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Παράταση κακοκαιρίας λόγω χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία

Επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις και νοτιάδες αναμένεται να επικρατήσουν κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα σύμφωνα με δηλώσεις στο CNN Greece του Διευθυντή της υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδου.

«Η αλλαγή του καιρού οφείλεται στο χαμηλό βαρομετρικό που φτάνει στη χώρα μας από την Ιταλία», εξηγεί στο CNN Greece, o Κώστας Λαγουβάρδος.

Παραμένει το μικρό «κύμα κακοκαιρίας» σχεδόν όλη την εβδομάδα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες κυρίως στους ορεινούς όγκους και τα ηπειρωτικά.

Σήμερα Τρίτη (7/6), αύριο Τετάρτη (8/6) και μεθαύριο Πέμπτη (9/6) θα επικρατήσουν βροχοπτώσεις και νοτιάδες κυρίως στα ηπειρωτικά και στις ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία που έχει ήδη υποχωρήσει από το «κύμα καύσωνα» των προηγούμενων ημερών, θα διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος., την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε μία «φθινοπωρινού τύπου, κακοκαιρία, εξαιτίας ενός χαμηλού βαρομετρικού που κινείται από την Ιταλία με κατεύθυνση τη χώρα μας. Αυτό θα φέρει, βροχοπτώσεις, νεφώσεις και νοτιάδες σχεδόν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση ίσως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ. Χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες που ενδεχομένως να θέλουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί από την Κυριακή. Την ερχόμενη Δευτέρα η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερη».

Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν και τα νησία, όπως οι Κυκλάδες και του ανατολικού Αιγαίου, προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο