O Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη αποκλειστικά στο OPEN

Αποκλειστικά στο OPEN ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη. Ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου η προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης. Ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος παραμένει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας μίλησε αποκλειστικά στην Αλεξία Τασούλη και τον Χρήστο Τσιγουρή στην βραδινή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN για όλα όσα βίωσε.

[iframe width=”1280″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/zhRX0CicrGo” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης έχει μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στη Ζαπορίζια όπου και διανυκτέρευσε μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τελικά κατάφεραν να φύγουν από την πόλη του ουκρανικού νότου. Τα επόμενα 24ωρα ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Έλληνας πρόξενος, ψύχραιμος και νηφάλιος ανέφερε πως είναι όλοι τους ταλαιπωρημένοι, αλλά καλά στην υγεία τους. «Έχει σχεδόν ισοπεδωθεί η Μαριούπολη. Τα νέα δεν είναι καλά και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω στο μυαλό μου συνέχεια εκείνους που θα επιστρέψουν εκεί και θα πρέπει να χτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους και έπαιρνα κουράγιο. Και στο καταφύγιο δίναμε δύναμη ο ένας στον άλλον παρά τις δυσκολίες. Τα καταφέραμε», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος στη συνέχεια περιέγραψε: «Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι. Κι αυτό θα έχει επιπτώσεις. Έγιναν τυφλά χτυπήματα».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο