Το στέλεχος της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκε στην κεντρική Αλμπέρτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια παραλλαγή του ιού της γρίπης των χοίρων, H1N2v, που δεν είχε ακόμη εντοπιστεί στον Καναδά έχει επιβεβαιωθεί στην Αλμπέρτα.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCityNewsYEG%2Fvideos%2F2607984972844924%2F&show_text=false&width=560″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” allowFullScreen=”true” ]

Η επικεφαλής Υγείας Δρ. Deena Hinshaw δήλωσε ότι το άτομο που μολύνθηκε και έκτοτε έχει αναρρώσει, βρίσκεται στην κεντρική Αλμπέρτα και ότι αυτό φαίνεται να είναι μεμονωμένο περιστατικό.

«Ο ιός ανιχνεύθηκε στα μέσα Οκτωβρίου αφού ένας ασθενής της Αλμπέρτα αναζήτησε ιατρική περίθαλψη με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη», δήλωσε ο Hinshaw.

«Ο ασθενής παρουσίασε ήπια συμπτώματα, δοκιμάστηκε και στη συνέχεια ανάρρωσε γρήγορα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω. “

Αξιωματούχοι υγείας και Αλμπέρτα Γεωργία ερευνούν για να προσδιορίσουν την πηγή του ιού.

Ο Hinshaw δήλωσε ότι η Alberta Health Services (AHS) προσφέρει δοκιμές γρίπης σε κατοίκους σε περιοχές της κεντρικής Αλμπέρτα που συμμετέχουν στις δοκιμές COVID-19.

«Αυτό το παίρνουμε στα σοβαρά, αλλά οι Albertans θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν σημειωθεί σποραδικές περιπτώσεις παραλλαγής γρίπης την τελευταία δεκαετία στη Βόρεια Αμερική», πρόσθεσε ο Hinshaw. «Η παραλλαγή της γρίπης A (H1N2) είναι σπάνια με μόνο 27 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παγκοσμίως από το 2005 και καμία περίπτωση στον Καναδά πριν από αυτήν».

Το Hinshaw υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι αυτός ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω χοιρινού κρέατος και δεν υπάρχει κίνδυνος να φάει αυτά τα προϊόντα.

Είπε ότι η Alberta Health θα παρέχει ενημερώσεις για την έρευνα για τη δημόσια υγεία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο