Το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων προσφύγων

Οκτωβρίου 01, 2020
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κος. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων σε δικαιούχους καθεστώτος πρόσφυγα, σε δικαιούχους επικουρικής προστασίας καθώς και σε αιτούντες διεθνή προστασία, όρισε 27 νέα σημεία ως αρμόδιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση τους.

Με την από 18.09.20/αριθμ.Πρωτ.19298 και με ΑΔΑ: Ρ1ΠΨ46ΜΔΨΟ-80E απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 27 νέων υπηρεσιών, όρισε και το Α.Τ. Τρίπολης ως αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή της αίτησης, των δικαιολογητικών και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων για την εκτύπωση ταξιδιωτικών εγγράφων σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ 10302/ΦΕΚ Β΄2036/30-5-2020.

Με την απόφαση αυτή λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την ταχύτητα λήψης ταξιδιωτικών εγγράφων από πρόσφυγες των νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Οι πρόσφυγες που βγαίνουν εκτός προγράμματος ΕΣΤΙΑ δεν έχουν οικονομική στήριξη, παροχές υπηρεσιών διερμηνείας και είναι εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Με την απόφαση αυτή οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα παραλαμβάνουν ταχύτερα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα διευκολύνοντας την έξοδό τους από τη χώρα και αποτρέποντας τον εγκλωβισμό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia