Κρούσμα Ebola επιβεβαιώθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Μια νέα περίπτωση της νόσου του ιού Ebola επιβεβαιώθηκε χθές 10/04 στην πόλη Beni στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ).

Ενώ αυτά δεν είναι  καλά νέα νέα, είναι ένα γεγονός που περιμέναμε ότι μπορεί να συμβεί. Διατηρήσαμε ομάδες αντιμετώπισης στο Μπένι και σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου για αυτόν ακριβώς τον λόγο “, δήλωσε ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  

Ως μέρος του ενεργού συστήματος επιτήρησης Ebola που λειτουργεί για να ανταποκριθεί σε αυτό το συνεχιζόμενο ξέσπασμα στη ΛΔΚ , χιλιάδες περιπτώσεις εξακολουθούν να διερευνώνται καθημερινά. Μια προειδοποίηση είναι ένα πρόσωπο που έχει συμπτώματα που θα μπορούσαν να οφείλονται στον Έμπολα, ή οποιοδήποτε θάνατο σε περιοχή υψηλού κινδύνου που θα μπορούσε να οφείλεται στην Έμπολα.

Όπως συμβαίνει με όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη προσπάθειες για την εξεύρεση όσων έχουν έρθει σε επαφή με το άτομο για να τους προσφέρουν το εμβόλιο και να παρακολουθήσουν την κατάσταση της υγείας τους.

“Ο ΠΟΥ έχει εργαστεί δίπλα στο παρελθόν με υπεύθυνους για την υγεία από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για πάνω από 18 μήνες και οι ομάδες μας υποστηρίζουν τώρα τη διερεύνηση αυτής της τελευταίας περίπτωσης”, δήλωσε ο Δρ Matshidiso Moeti, περιφερειακός διευθυντής της WHO για την Αφρική. “Αν και η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 προσθέτει προκλήσεις, θα συνεχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια μέχρι να μπορέσουμε να δηλώσουμε το τέλος αυτής της επιδημίας Ebola μαζί”.

Τα νέα της επιβεβαιωμένης περίπτωσης ήρθαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας για την Ebola στη ΛΔΚ. Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να επαναξιολογήσει τις συστάσεις τους υπό το πρίσμα αυτών των νέων πληροφοριών.

Πριν από αυτό, το τελευταίο άτομο που επιβεβαιώθηκε ότι είχε Ebola στη ΛΔΚ ελέγχθηκε δύο φορές με αρνητικά αποτελέσματα και βγήκε από κέντρο θεραπείας στις 3 Μαρτίου 2020.

Από τις 10 Απριλίου 2020, 3456 επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις και 2276 θάνατοι έχουν συμβεί ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης .

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο