Η ΕΕ επενδύει 210 εκατ. ευρώ για την προώθηση καινοτόμων έργων στην αγορά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επενδύσει συνολικά 210 εκατ. ευρώ σε 108 καινοτόμα έργα και θα τα βοηθήσει να εισέλθουν στην αγορά ταχύτερα.

Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω της πιλοτικής φάσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ), το οποίο στηρίζει φορείς καινοτομίας, επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις και επιστήμονες με έξυπνες ιδέες που φιλοδοξούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνές επίπεδο.

Ο Επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, κ. Κάρλος Μοέδας, δήλωσε: «Καθεμιά από τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας προσφέρει λύση σε κάποιο πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων, τόσο στον τομέα της υγείας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας όσο και σε πολλούς άλλους τομείς. Με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας υλοποιεί ήδη την υπόσχεσή του να υποστηρίξει φορείς καινοτομίας με το όραμα και την ικανότητα να επιφέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο».

Τα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν μια υβριδική πλατφόρμα προσομοίωσης για τη νευροχειρουργική, τεχνολογία που αναπαράγει τη διαδικασία της βροχής για την παροχή βιώσιμου πόσιμου νερού, αντιμεταστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου, τεχνολογία για τη χαρτογράφηση της ποιότητας του αέρα με υψηλή χωρική ευκρίνεια και πολλά άλλα.

Το πλαίσιο της χορηγούμενης χρηματοδότησης περιλαμβάνει δύο σκέλη ―τον accelerator (επιταχυντή) του ΕΣΚ και την επιτάχυνση της καινοτομίας― του πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, ύψους 3 δισ. ευρώ, που διαρκεί από το 2018 έως το 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ Ορίζοντας 2020.

Στο εξής, ο accelerator του ΕΣΚ θα δίνει τη δυνατότητα προαιρετικής επένδυση μετοχικού κεφαλαίου επιπλέον της επιχορήγησης.

Οι καινοτόμες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο για επιχορήγηση ή για συνδυασμό επιχορήγησης και χρηματοδότησης ποσού έως 17,5 εκατ. ευρώ, για την ταχεία και αποτελεσματική επέκτασή τους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο