Ουκρανία: Βουλευτής κατεβάζει... σηκωτό από το βήμα της Βουλής τον πρωθυπουργό!

Δεκεμβρίου 12, 2015
Δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο τα επεισόδια και τα ευτράπελα στην Βουλή της Ουκρανίας, όμως αυτή τη φορά έφτασαν σε... πρωθυπουργικό επίπεδο: Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Όλεγκ Μπάρνα, έπιασε από τον... καβάλο τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ για να τον κατεβάσει από το βήμα! Για να γίνουν μάλιστα ακόμα πιο περίεργα τα πράγματα, ο άντρας είχε αμέσως πριν προσφέρει στον Γιάτσενιουκ ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα...

 

Αυτό που ακολούθησε βέβαια ήταν ένα πανδαιμόνιο, στο οποίο πήρε μέρος τουλάχιστον μια ντουζίνα βουλευτές, επιτιθέμενοι αρχικά στον Μπάρνα με μπουνιές και κλωτσιές, προτού η σύρραξη γενικευθεί και γίνει το Κοινοβούλιο ρινγκ.

Η συζήτηση ήταν θυελλώδης από νωρίς καθώς η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού, που έχει προβεί το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, ενώ την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά των μέτρων.

Ουκρανός βουλευτής Όλεγκ Μπάρνα προέρχεται από το "Μπλοκ Ποροσένκο", τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό της Ουκρανίας που απαρτίζεται από πέντε κόμματα και θεωρεί τον Αρσένι Γιατσενιούκ «κόκκινο πανί».

Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Μπάρνα διατυμπανίζει ότι ο Γιατσενιούκ πρέπει να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία γιατί βλάπτει την πατρίδα του αλλά και την αντιπολίτευση.

Ο Μπάρνα ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν υπογραφές στη Ράντα (ουκρανική βουλή) με αίτημα την απομάκρυνση του Γιατσενιούκ.

Μετά το βίαιο περιστατικό, ο πρόεδρος του κόμματος "Μπλοκ Ποροσένκο", έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό της χώρας εκ μέρους του κόμματος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia