To Facebook επιτρέπει online πληρωμές και εκτός των ΗΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Facebook για πρώτη φορά δίνει την δυνατότητα και στους χρήστες της πλατφόρμας της που βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ να στείλουν χρήματα μέσω της εφαρμογής Messenger.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι χρήστες του Messenger στη Βρετανία, θα μπορούν να στέλνουν χρήματα σε κάποιον άλλο χρήστη ξεκινώντας από τις επόμενες εβδομάδες. Οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να συνδέσουν την χρεωστική τους κάρτα με τον λογαριασμό τους.

«Στις ΗΠΑ οι περισσότεροι χρήστες του Messenger στέλνουν λιγότερα από 50 δολάρια την φορά», αναφέρει ο επικεφαλής του Messenger Ντέιβιντ Μάρκους προσθέτοντας ότι η υπηρεσία χρησιμοποιείται πιο συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις.

Το Facebook ξεκίνησε να επιτρέπει την μεταφορά χρημάτων στις ΗΠΑ το 2015, χωρίς μάλιστα να χρεώνει για την χρήση αυτής της υπηρεσίας. Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο μια τάσης που θέλει τους τεχνολογικούς γίγαντες να διεκδικούν μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η υπηρεσία Apple Pay Cash που θα λανσάρει η Apple το επόμενο διάστημα θα επιτρέπει στους χρήστες των συσκευών της εταιρείας να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον μέσω της υπηρεσίας iMessage. Η Square Inc. διαθέτει παρόμοιο προϊόν με την ονομασία Square Cash, ενώ μια δημοφιλής υπηρεσία ειδικά στους νεότερους ηλικιακά χρήστες είναι η Venmo της Paypal.

Στη Βρετανία, ωστόσο, η αγορά δεν είναι τόσο ώριμη. Ούτε η Square Cash, ούτε η Venmo, ούτε και το Apple Pay Cash δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στους Βρετανούς, αν και οι καταναλωτές στη Βρετανία είναι συνηθισμένοι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Για παράδειγμα στο λεωφορεία του Λονδίνου δεν γίνονται δεχτά τα μετρητά. Υπηρεσίες ανέπαφων συναλλαγών όπως το Apple Pay και το Android Pay είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα τόσο στο εμπόριο όσο και στην παροχή υπηρεσιών.

«Αν και οι υπηρεσίες όπως αυτή του Facebook χρησιμοποιούνται κυρίως σε κοινωνικές περιστάσεις όπως το μοίρασμα ενός λογαριασμού εστιατορίου ή για μεταφορά χρημάτων σε ένα άλλο μέλος της οικογένειας υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αλλάξει ο τρόπος πληρωμών μέσω φυσικών προσώπων», αναφέρει ο Φιλ Σίλι αναλυτής της ABI Research.

Πάντως και άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιούν το Messenger. Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων TransferWise Ltd. έφτιαξε ένα «bot» για το Messenger που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα οπουδήποτε στον κόσμο. Ένα παρόμοιο εργαλείο παρουσίασε και η PayPal τον Οκτώβριο. 

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο