Η Huawei «έφαγε» την Apple στην αγορά των smartphones

Σεπτεμβρίου 07, 2017
Οι πιο πρόσφατες αναλύσεις για την αγορά smartphones που κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο έδειχναν πως η κινεζική Huawei ήταν πολύ κοντά στο να κλέψει από την Apple την δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά. Το ενδεχόμενο αυτό, έγινε όπως φαίνεται πραγματικότητα πολύ πιο πριν από όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint, η Huawei πούλησε περισσότερες συσκευές από την Apple και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2017. Αν και δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη επίσημα στοιχεία για τον Αύγουστο, η έρευνα αναφέρει ότι και αυτός ο μήνας θα είναι πολύ δυνατός για την κινεζική εταιρεία.

Ο κινεζικός όμιλος έχει καταφέρει να κάνει μεγάλα άλματα στην παγκόσμια αγορά τα τελευταία χρόνια. Πριν από λίγο καιρό πολύ λίγοι εκτός Κίνας ήξεραν την Huawei αλλά μέσω συσκευών όπως το Mate 8, to Mate 9 και τα Honor 5X, 6X και 8 έγινε ευρέως γνωστή τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Βέβαια, ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου iPhone, μέσα στον μήνα. Όπως γράφει, η τεχνολογική ιστοσελίδα 9to5google πολλοί φανατικοί χρήστες των προϊόντων της Apple, συγκρατούνται τους τελευταίους μήνες και δεν αγοράζουν συσκευές εν αναμονή του iPhone 8.

Όμως, και η Huawei παρουσιάζει τον επόμενο μήνα την νέα της «ναυαρχίδα», το Mate 10, το οποίο η αγορά αναμένει πως και πως, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι πολύ καλές κριτικές που είχε δεχθεί το Mate 9.

Μένει να φανεί το κατά πόσο η Huawei θα συνεχίσει να ξεπερνά την Apple σε πωλήσεις όσο προχωράμε στους τελευταίους μήνες του 2017.

insider.gr

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia