Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας στον κεντρικό σταθμό των τρένων

Ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικό μηχανισμό – Δεν υπήρξε τραυματισμός πολίτη – Άγνωστη προς το παρόν η ταυτότητα του δράστη – Οι Αρχές δεν αποκαλύπτουν αν σκοτώθηκε

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/5YqMlM95KUk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες επιχείρησε να κάνει ένας άνδρας το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ», πριν δεχθεί τα πυρά που τον «αδρανοποίησαν», σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποίησε η βελγική αστυνομία.

Η αντίδραση των στρατιωτών που περιπολούσαν στην περιοχή ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς το Βέλγιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας.

Αναφορές κάνουν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Ο δράστης, κατά πάσα πιθανότητα, φορούσε εκρηκτικό γιλέκο ή ζώνη με εκρηκτικά. Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί της βελγικής αστυνομίας, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε σε μεγάλη ακτίνα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και ότι ο επίδοξος δράστης «εξουδετερώθηκε».

Η έκρηξη «θεωρείται μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες, είναι ακόμη ζωντανός, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο