Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ανατροπή στην αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελία σοκ από τον Υπουργό Αμυνας της Βολιβίας, Ρέιμι Φερέιρα, που δείχνει να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία, πως η συντριβή του αεροσκάφους στην Κολομβία δεν ήταν δυστύχημα, αλλά μια “δολοφονία”, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Gazzetta Dello Sport.

Η αεροπορική τραγωδία, όπου σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι και αφανίστηκε ολόκληρη η ομάδα της Σαπεκοένσε, δεν μπορεί, σύμφωνα με τον Ρειμί Φερέιρα, να αναφέρεται δυστύχημα.

«Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατηγορία επίσης και για έλλειψη εφοδιασμού

Στις 28 Νοεμβρίου, στους λόφους της περιοχής του Μεντεγίν, στην Κολομβία, έγινε η συντριβή του αεροπλάνου. Ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων, κάτι που σύμφωνα με τον Υπουργό Αμυνας της Βολιβίας, Ρειμί Φερέιρα «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση». Και τότε φτάνει η κατηγορία: «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία», δεν δίστασε να πει.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία , διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε μια σπαρακτική καταγραφή στην οποία ο πιλότος προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει την έλλειψη καυσίμων.

Ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της βραζιλιάνικης ομάδας

Εν τω μεταξύ, η ανοικοδόμηση της Σαπεκοένσε ξεκίνησε με την άφιξη του του νέου προπονητή. Είναι ο 50χρονος Βάγκνερ Μαντσίνι, που παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνουμε μια ισχυρή ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Η οικογένειά μας είναι ακλόνητη. Σήμερα η Σαπεκοένσε έχει φιλάθλους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Γκρέμιο, Σάντος, Κρουζέιρο και Μποταφόγκο.

Ο Μαντσίνι είπε επίσης ότι δέχθηκε να καθίσει στον πάγκο της Σαπεκοένσε, εξαιτίας της πρόκλησης να φτιάξει το ηθικό της ομάδας και της πόλης μετά την τραγωδία στην οποία σκοτώθηκαν 19 παίκτες, ο προπονητής, ο πρόεδρος και οι φροντιστές. Η Conmebol, ήδη την Δευτέρα απένειμε το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε, που αποκτά δικαίωμα να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο Copa Libertadores, το Champions League της Νότιας Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, πολλοί σύλλογοι από την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας έχουν ήδη δεσμευθεί για την επόμενη σεζόν, να δώσουν δωρεάν δανεικούς παίκτες στην Σαπεκοένσε.

real.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

204η Επέτειος της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου

Ο Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο και...

Δημήτρης Πτωχός: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 17,5 εκατομμύρια ευρώ»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί δράση συνολικού προϋπολογισμού 17.500.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η δράση αποσκοπεί: στην ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας των ΜΜΕ, στην τεχνολογική και ψηφιακή τους αναβάθμιση, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά στην Τρίπολη

Τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά υποδέχθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η επιτάχυνση κρίσιμων υποδομών, η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η πρόοδος σε τομείς όπως η διαχείριση των φυσικών

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (13/05)

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 12:00 – COSMOTE SPORT 6 HD –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ