Πελοπόννησος Ειδήσεις Ροή | pna.gr - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Φωτιά υπό άγνωστες αιτίες ξέσπασε δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Σπάρτη την Δευτέρα στις 3:40μ.μ. Άμεση όμως ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, όπου έγκαιρα έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί στις καλαμιές του ποταμού Κνακίωνα με κίνδυνο να υπάρξει πρόβλημα ακόμα  και σε κοντινές κατοικίες.
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν τα Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας». Πρόκειται για μια σύνθετη και πολυεπίπεδη μεταρρύθμιση που ψηφιοποιεί και απλοποιεί το σύνολο της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας διευκολύνοντας την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων με αναπηρία.
Τη δυνατότητα να γλιτώσουν από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος του 2022 αλλά και των επόμενων ετών έχουν περίπου 900.000 μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εφόσον προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις προσωπικού  πλήρους απασχόλησης ακόμη και αν πρόκειται για ένα εργαζόμενο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μειώσουν τον αριθμό των παλαιών εργαζομένων.
Με αφορμή το 40ο Σπάρταθλον η  Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης γέμισε με μελωδίες την κεντρική πλατεία της Σπάρτης την Δευτέρα 26/9 το βράδυ. Το spartanews.gr σε συνεργασία με την Δημοτική Αγορά της Λακωνίας μετέδωσαν ζωντανά μέσω Facebook την συναυλία.
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, συζητήθηκε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, η επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 1016/16.9.2022 του Βουλευτή Λακωνίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρου Αραχωβίτη  για την “Πορεία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027”.
Την πρόοδο των εργασιών ανακατασκευής του κατεστραμμένου από τον σεισμό του 2011 ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού, του Δήμου Οιχαλίας, επιθεώρησε το απόγευμα χθες Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
Αυτοψία στο γήπεδο που ανακατασκευάζεται στο Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -μέσω προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 175.000 ευρώ με τον τοπικό αθλητικό σύλλογο- διενήργησε το απόγευμα χθες Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Πύλου, Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας παρέστη την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργάνωσε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας, για την επέτειο της κατάληψης της Τριπολιτσάς, από τους επαναστατημένους Έλληνες, η οποία έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.
Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε το πρωί χθες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπως και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων  των Π.Ε. και της έδρας.
Σελίδα 1 από 6697

logofootermedia