Οκτώβριος: Πληρωμές, επιδοτήσεις και προθεσμίες

Ένας νέος μήνας υποχρεώσεων ξεκινάει σήμερα και η «ατζέντα» πολιτών και επιχειρήσεων περιλαμβάνει πέρα από τις σταθερές μηνιαίες υποχρεώσεις, επιπλέον προθεσμίες και πληρωμές.

Μετά από ένα καλοκαίρι πολλών επιδοτήσεων, επιταγών και άλλων έκτακτων εσόδων αυτός ο μήνας εμφανίζεται συγκριτικά «λειψός» όσον αφορά σε όσα μπαίνουν στο «ταμείο», όμως αυτό που κυριαρχεί είναι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα θα βρίσκονται σε ισχύ, για πρώτη φορά, οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρήματα, εξοικονομώντας.

Παράλληλα, ο μήνας είναι γεμάτος με σημαντικές ημερομηνίες και προθεσμίες που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά σε επίπεδο, εκπαίδευσης / κατάρτισης. Σημαντική είναι η ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου καθώς τότε θα λήξουν τα Fuel Pass 2 και η ψηφιακή κάρτα North Evia-Samos Pass.

Τι θα πάρουμε

  • Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Η πλατφόρμα για τη υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης για φοιτητές έκλεισε στις 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, μετά την έναρξη των σπουδαστικών προγραμμάτων για την περίοδο 2022 – 2023 αναμένεται να γίνει η πληρωμή του. Να θυμίσουμε πως έχει ανακοινωθεί η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ και στα 2.000 ευρώ για εκείνους που συγκατοικούν. Η αύξηση θα ισχύει αναδρομικά.

  • Επίδομα ανεργίας

Η καταβολή των μηνιαίων επιδομάτων ανεργίας προς τους δικαιούχους γίνεται πλέον μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε εβδομάδας (Παρασκευή) με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού κάθε δικαιούχου. Η πίστωση περιλαμβάνει τις αξιώσεις που αφορούν στις ημέρες Δευτέρα έως Κυριακή, δηλαδή το επίδομα καταβάλλεται δεδουλευμένο Δευτέρα έως Παρασκευή και προπληρώνεται το Σάββατο και η Κυριακή.

  • Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα βρίσκονται σε ισχύ οι νέες τιμές στο ρεύμα, αλλά και οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμών των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

Σημειώνεται πως το νέο μοντέλο στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας ορίζεται σε κλιμακωτές επιδοτήσεις, ώστε να πριμοδοτηθεί η εξοικονόμηση.
Δείτε περισσότερα για τις τρεις κλίμακες επιδότησης στην κατανάλωση.

  • Επιδότηση για ζημιές από χαλαζία για τους αγρότες

Πέρασε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση του ΥπΑΑΤ, με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας από τις έντονες και εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις, που σημειώθηκαν τον Ιούνιο 2022. Η πληρωμή των αποζημιώσεων αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

  • Συντάξεις Νοεμβρίου

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Νοεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

Οι συντάξεις Νοεμβρίου 2022 του ΕΦΚΑ θα καταβληθούν με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες).

– την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

– την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

– Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

– Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

– Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο.

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

– Οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Η ατζέντα με τις προθεσμίες του μήνα

  • Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων

Μέχρι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις χρηματοδότησης οι ενδιαφερόμενοι για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr. (Δείτε περισσότερα εδώ)

  • Ανοίγουν ξανά από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022 οι αιτήσεις στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού της χώρας

Από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, και αφορούν και τα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, ‘Αργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, σε όλες τις ειδικότητες: α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής, δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα σπουδών έχει διευρυνθεί -για πρώτη φορά φέτος- και με δύο νέες πειραματικές ειδικότητες κατάρτισης στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης: α) για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και β) για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

  • Μέχρι την Τρίτη 4/10 οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας

Στις 4/10 ολοκληρώνεται η διαδικασία συμμετοχής στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds, της Εθνικής Τράπεζας.

Οι τέσσερις πρώτες προτάσεις θα λάβουν χρηματικά βραβεία 20.000 ευρώ, 10.000 ευρώ, 6.000 ευρώ και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Οι δέκα πρώτες προτάσεις τυχαίνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας. Για επιλεγμένες προτάσεις διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Τράπεζας στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την πρότασή τους στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας στη διεύθυνση https://ib.nbg.gr/wps/portal/NBGContestRegistration

  • Προθεσμία μέχρι τις 9/10 για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας στον Τουρισμό (ΔΥΠΑ)

Μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 23:59 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2022-2023 σε τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Η υποβολή της αίτησης (κλικ εδώ) γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

  • Από 24 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στη δράση «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

Τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύτηκε η πρόκληση της δράσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα», προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση υφιστάμενων βιομηχανικών πάρκων και την ανάπτυξη νέων. Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 24η Οκτωβρίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η 27η Δεκεμβρίου 2022.

  • Εξαργύρωση της επιταγής North Evia-Samos Pass μέχρι 31 Οκτωβρίου

Το North Evia-Samos Pass είναι μια δράση που προβλέπει τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα. H άυλη ψηφιακή κάρτα της 4ης Φάσης (Οκτωβρίου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 31/10/2022 από τους δικαιούχους που δήλωσαν συμμετοχή. 

  • Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα μπορεί να αξιοποιηθεί η ψηφιακή επιταγή Fuel Pass 2

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass 2, όσοι πολίτες δεν έχουν προχωρήσει ήδη στην εξαργύρωση της σε κάποιο πρατήριο καυσίμων. Σημειώνεται πως το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά και δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

  • Παράταση 50 ημερών στην προθεσμία διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων νομικών προσώπων

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 4965/2022 ΦΕΚ (162/Α/02-09-2022) δόθηκε παράταση για το έτος 2022 στην προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α’ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) και του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α’ 91) για πενήντα (50) ημερολογιακές ημέρες. Προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο παρατείνονται αναλόγως.

  • Διόρθωση των ανακριβών αρχικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διόρθωσης των ανακριβών αρχικών εγγραφών για εκατομμύρια ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας, μετά την παρέλευση της οποίας οι αρχικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο. Η προθεσμία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Σημειώνεται πως όλα τα αδήλωτα και «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα θα περιέρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2023 αυτοδικαίως στο Ελληνικό Δημόσιο.

  • Παρατείνεται η προθεσμία για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2022 παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία αγορών για με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Να θυμίσουμε πως η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο λόγος της παράτασης φαίνεται να είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην αποστολή των μηνυμάτων με τον κωδικό, που είναι απαραίτητος για την ολοκλήρωση της αγοράς, αλλά και η μεγάλη ζήτηση που προκάλεσε επιπλέον φόρτο εργασίας – καθώς συνέπεσε και με την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων – στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

  • Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το Πόθεν Έσχες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεωνΠόθεν Έσχες, η οποία ξεκίνησε επίσημα στις 31/8 μέσα από την πλατφόρμα pothen.gr με καταληκτική προθεσμία στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Εκεί καλούνται οι υπόχρεοι να δηλώσουν τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα του φορολογικού έτους 2021, καθώς και την περιουσιακή κατάστασή τους μέχρι και τις 31/12/2021.

Τα νέα προγράμματα

  • MyData: Υποχρεωτική η χρήση του από 1η Οκτωβρίου

Όσες επιχειρήσεις από την 1η Οκτωβρίου 2022 δεν διαβιβάζουν τα δεδομένα των αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές στην σχετικά πλατφόρμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και «λουκέτα».

Ειδικότερα σε περίπτωση διαπίστωσης μη διαβίβασης των δεδομένων, ήτοι συνόψεων εκδοθέντων παραστατικών εσόδων λιανικής, που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στην υπόχρεη οντότητα το οριζόμενο πρόστιμο κατά περίπτωση. Αναστέλλεται άμεσα η λειτουργία επαγγελματικής εγκατάστασης για ορισμένες ημέρες.

  • Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινάει η απογραφή για το σύνολο των εργαζομένων από 1η Οκτωβρίου

Στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας περνάει το υπουργείο Εργασίας με την εκκίνηση της απογραφικής διαδικασίας του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Π.Σ. Εργάνη και από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της και για το σύνολο των εργαζομένων τους. 

  • Νέο ειδικό τέλος για ηλεκτροπαραγωγούς που χρησιμοποιούν το αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρισμού

Εντός του μήνα αναμένεται να θεσπιστεί ειδικό τέλος για τους ηλεκτροπαραγωγούς που χρησιμοποιούν το αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Τα έσοδα από το ειδικό τέλος θα κατευθύνονται στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης και θα έχουν ως στόχο την:

α) Υποστήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών του φυσικού αερίου

β) Υποστήριξη επενδύσεων σε εναλλακτικά καύσιμα, όπως το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο

γ) Υποστήριξη τροποποιήσεων και επεκτάσεων υποδομής του συστήματος φυσικού αερίου που είναι απαραίτητες για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου και την ενίσχυση της δυνατότητας εισαγωγών από άλλες πηγές.

  • Νέο πρόγραμμα πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων

Μέσα στον Οκτώβριο έρχεται το πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ και θα αφορά 150.000 εργαζόμενους και έρχεται μετά την επέκταση στο πρόγραμμα για την κατάρτιση 80.000 ανέργων σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα.

  • Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από αυτό τον μήνα

Αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα πρέπει να έχουν στα οχήματά τους οι οδηγοί από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο,

Η τήρηση των ανωτέρω αντιολισθητικών μέσων καθίσταται υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές.

  • Αλλάζουν από 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας

Αλλάζουν από το Σάββατο 1/10 οι ώρες κοινής ησυχίας καθώς ξεκινάει η χειμερινή περίοδος. Έτσι, οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15.30 έως 17.30 το απόγευμα και από 22.00 έως 07.30 το πρωί.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο