Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση στη βενζίνη

Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, για να λάβουν επιδότηση έως 100 ευρώ για τη βενζίνη για το διάστημα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο.

Η αποζημίωση αναμένεται να δοθεί στις αρχές Αυγούστου, ενώ οι πλέον κερδισμένοι θα είναι όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας, καθώς θα κερδίσουν μπόνους 15 ευρώ και έτσι ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία τους (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από 60 έως 100 ευρώ. Για όσους επιλέξουν την πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό τα ποσά περιορίζονται σε 45 – 80 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να έχει υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση, καθώς για την επιδότηση λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021 με το όριο να διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώ για ένα άτομο, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι ανέρχεται σε 33.000 ευρώ, με ένα παιδί σε 36.000 ευρώ, με δύο παιδιά σε 39.000 ευρώ, με τρία παιδιά σε 43.000 ευρώ και με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Με βάση την κρατική στήριξη συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ η επιδότηση ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή (80 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο) και σε 56 λεπτά το λίτρο σε νησιωτική περιοχή (100 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο).

Αναλυτικότερα, τα ποσά ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου διαμορφώνονται ως εξής:

– στα 80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα και στα 65 ευρώ για κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή

– στα 100 ευρώ για αυτοκίνητο με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει τη ψηφιακή κάρτα και στα 85 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

– στα 60 ευρώ για μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή με ψηφιακή κάρτα και στα 45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

στα 70 ευρώ για μοτοσικλέτες για όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή και λάβουν την επιδότηση με ψηφιακή κάρτα και στα 55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για το ντίζελ κίνησης η επιδότηση «στην αντλία» θα συνεχιστεί τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα παραμείνει στα 12 λεπτά το λίτρο και μαζί με τον ΦΠΑ στα 15 ευρώ το λίτρο.

Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα επιστραφεί ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου του πρώτου εξαμήνου 2022 και οι δικαιούχοι θα πρέπει στην ειδική πλατφόρμα να υποβάλλουν αίτηση με την οποία θα δηλώσουν την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν. Το ποσό της επιστροφής θα υπολογιστεί με βάση την αξία των αγορών του πρώτου εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021 ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο