Α. Γεωργιάδης: Έρχονται αυξήσεις αλλά θα είναι παροδικές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχραιμία για το κύμα ανατιμήσεων συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης – «Θα εξετάσουμε μέτρα με προσοχή» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, απέναντι στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο με «παροδικά χαρακτηριστικά».

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα, μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς, μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Παρέπεμψε, δε, σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ειδικότερα σε κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει. «Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προέτρεψε, μάλιστα, να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας προαναγγέλλοντας ως «εξαιρετικά καλά» τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το β΄ τρίμηνο που θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη.

«Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο