25η Μαρτίου: Στα ύψη η τιμή του μπακαλιάρου – Αγγίζει ήδη τα 23 ευρώ το κιλό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή του μπακαλιάρου, το παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς «αγγίζει» τα 23 ευρώ το κιλό.

Φέτος ο μπακαλιάρος α’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι από 18-20 το κιλό, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Mega.

Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει την έρευνα αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο για να βρουν τις καλύτερες τιμές, με την 25η Μαρτίου να απέχει λίγες μέρες.

«Αν και το κατεξοχήν φαγητό είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, το παραδοσιακό, ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει ψάρια» σημείωσε υπεύθυνος καταστήματος της ψαραγοράς.

Πιθανό κρίνεται ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως το καλάθι αναμένεται να πάρει τρίμηνη παράταση, καθώς η διάρκειά του είναι έως και τις 31 Μαρτίου. Ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, γίνονται κινήσεις για να υπάρχει καλάθι τόσο για τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, όσο και για δώρα.

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αβγά.

«Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά του κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές και να βοηθήσουμε τον κόσμο να αγοράσει για το πασχαλινό τραπέζι όσο γίνεται καλύτερα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει και το «καλάθι του νονού/ας», το οποίο είναι αντίστοιχο με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Θα προστεθούν οι λαμπάδες για τις αγορές των νονών στα βαφτιστήρια τους. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Άη Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο