Άνοιξε η πλατφόρμα δεύτερης ευκαιρίας για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Προθεσμία έως και τις 30 Ιουλίου θα έχουν όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή για τους κύκλους 3 έως 7.

Η ειδική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιητήρια σε εκατοντάδες χιλιάδες οι οποίοι απορρίφθηκαν των επιστρεπτέων προκαταβολών. Με το ειδοποιητήριο οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση και αίτηση επανεξέτασης της αιτήσεώς τους για τις Επιστρεπτέες 3-7, εφόσον οι αιτήσεις τους είχαν απορριφθεί.

Η λίστα με τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ειδικά από τον 4ο κύκλο όπου το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο με αποτέλεσμα να σημειωθεί ρεκόρ αιτήσεων από ενδιαφερόμενους λόγω της μη επιστροφής του 50% της ενίσχυσης.

Η ουσία είναι πάντως ότι οι υποψήφιοι αποκτούν δικαίωμα ενημέρωσης και εναντίωσης στην απόρριψή του. Θα μπουν στο MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ και θα επιλέξουν εναντίωση στην απόρριψη της αίτησής τους και επανεξέτασή της.

Προϋπόθεση για την υποβολή του αιτήματος επανεξέτασης είναι να αναφέρεται σε ποιες από τις φάσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε αλλά και τους λόγους που κόπηκαν από την κρατική χρηματοδότηση. Παράλληλα θα πρέπει να στείλουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που να στηρίζουν το δικαίωμα της ένστασης, ενώ οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων.

Στοχος της ΑΑΔΕ είναι να συλλέξει τα στοιχεία που θα υποβληθούν και στη συνέχεια να επανεξετάσει τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων, προκειμένου να απορρίψουν ή να δικαιώσουν τους υποψήφιους για την παροχή βοήθειας επαγγελματίες ή επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προκειμένου να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία πρωτοδικεία.

Μετά το πέρας της υποβολής των δηλώσεων από τα νομικά πρόσωπα η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει στο Taxisnet τα ποσά που έχουν δοθεί στους δικαιούχους από τους 7 κύκλους Επιστρεπτεάς Προκαταβολής και αυτά που πρέπει να επιστραφούν στο κράτος. Οι δικαιούχοι έχουν τις εξής επιλογές οι οποίες είναι:

  • Να αποπληρώσουν το συνολικό ποσό που οφείλει σε 60 δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2022.
  • Να εξοφλήσουν εφάπαξ όλο το ποσό που έχουν λάβει με επιπλέον «κούρεμα» ύψους 15% επί του επιστρεπτέου τμήματος

*Να επιλέξουν όσοι είχαν μείωση εσόδων τουλάχιστον 30% το 2020 αντί του κουρέματος της οφειλής των τριών πρώτων φάσεων, το οποίο φτάνει στο 50% να λάβουν «επιταγή» η οποία θα έχει αξία, ίση με το 35% των ποσών που έλαβε αθροιστικά κατά τις τρεις πρώτες φάσεις με την οποία θα μπορούν αποπληρωθούν φετινές φορολογικές υποχρεώσεις από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να εξοφληθεί το 100% της Επιστρεπτέας σε 60 δόσεις από 31/1/2022. Το μέτρο δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο