Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΌΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΌΣ ΜΜΕ»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος  Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων , εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα: Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στις:  29/03/23, ημέρα Τετάρτη, ώρα: 18:30, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας , 25ης Μαρτίου & Πανός 21 , Τρίπολη 

(Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. 

Πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 2710227141 )

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΌΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

Στην κατάμεστη αίθουσα του εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, παρουσιάστηκαν τα οφέλη και η ασφάλεια του Φυσικού Αερίου, την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της «Hengas AE».

Μηχανικοί, επαγγελματίες εγκαταστάτες εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και έμποροι υλικών συναφών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές που παρουσίασαν διεξοδικά θέματα σχετικά με τις Προδιαγραφές, την Ασφάλεια Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου και τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις των εισηγητών και να δείτε και τη μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση.

ΕΝΙΣΧΎΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ- ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT σας προσκαλεί στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, αναφορικά με τις νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρονται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναμένεται να δώσουν το παρόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, κος Δημήτρης Παπαδημούλης, Εξειδικευμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εμπειρογνώμονες της δημόσιας διοίκησης. 

Περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΌΣ: ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΟΙ 14 ΛΌΓΟΙ ΑΠΌΡΡΙΨΗΣ ΜΙΑΣ ΡΎΘΜΙΣΗΣ
Τις 14 αιτιολογίες απόρριψης πρότασης ρύθμισης από τους χρηματοδοτικούς φορείς για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών (ν.5024/2023), ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της πρόσφατης νομοθέτησης σειράς βελτιώσεων. Η επαρκής οικονομική δυνατότητα ή/και περιουσία του αιτούντα για την εξόφληση των οφειλών, αλλά και η αθέτηση ρυθμίσεων που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν περιλαμβάνονται στους λόγους απόρριψης.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr δείτε τους λόγους της απόρριψης πρότασης ρύθμισης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΌΓΙΑ ΡΕΎΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΊΛΙΟ
Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο Ενέργειας και τη διεθνή αγορά. Σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές είναι ήδη χαμηλότερες από το στόχο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα που είναι η τιμή – στόχος μετά την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΔΥΠΑ: ΕΠΙΠΛΈΟΝ 352 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ, ΗΛΙΚΊΑΣ 30-45 ΕΤΏΝ, ΘΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΟΎΝ ΜΕ 14.800 ΕΥΡΏ
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα εξέτασης των ενστάσεων για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 30 έως 45 ετών, στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Συγκεκριμένα, μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα χρηματοδοτηθούν 352 νέες επιχειρήσεις επιπλέον των 1.020 επιχειρήσεων, που είχαν ήδη εγκριθεί στο τέλος Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει (από 1 Ιανουαρίου 2022) πρώην άνεργοι, ηλικίας 30-45 ετών, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας.

ΠΑΡΑΤΕΊΝΕΤΑΙ ΈΩΣ 12 ΑΠΡΙΛΊΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΉ ΤΟΥ Ε9
Παράταση για αλλαγές στο Ε9 έως τις 12 Απριλίου (αντί για 31 Μαρτίου) δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το Ε9 θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2022 ακίνητα με αγορά, δωρεά-γονική παροχή ή κληρονομιά, όσοι μεταβίβασαν ακίνητα με πώληση, δωρεά ή γονική παροχή και όσοι είχαν άλλου είδους μεταβολές, όπως για παράδειγμα η αύξηση της επιφάνειας των ακινήτων τους λόγω αποκάλυψης ξεχασμένων τετραγωνικών. Επίσης, με την ίδια τροπολογία δίνεται έκπτωση 3% σε όσα φυσικά πρόσωπα πληρώσουν εφάπαξ, έως τις 31 Ιουλίου, το σύνολο του ποσού που θα προκύψει από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Προβλέπεται ακόμη και η πληρωμή του φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου του 2023 και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο