Ιουλίου 17, 2020

Συνεδρίαση Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων ΚΕΕΕ

Συνήλθαν στην Αθήνα τα μέλη της Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων, που έχει συστήσει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις 15 και 16/07/2020 στα γραφεία της ΚΕΕΕ.

Την πρώτη ημέρα (Τετάρτη) συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις για τα Πνευματικά Δικαιώματα με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ “AUTODIA”, που είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΟΣΔ), ο οποίος εκπροσωπεί σχεδόν όλο το ξένο και ένα σημαντικότατο μέρος του ελληνικού ρεπερτορίου στη χώρα μας.

Η AUTODIA κατέθεσε την πρότασή της μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στην Επιτροπή μας. Η Επιτροπή της ΚΕΕΕ μετά από την συνεδρίαση της την δεύτερη μέρα (Πέμπτη) συνέταξε αντιπρόταση περαιτέρω βελτιωμένη, προκειμένου μετά την έγκριση της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ να προχωρήσει σε τελική διαπραγμάτευση με την AUTODIA. Στόχος μας να επέλθει συμφωνία που να είναι η πλέον συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις μέλη μας, η πλέον εφικτή με βάση την συγκυρία που βιώνουμε όλοι, αλλά και η πρέπουσα για να συνεχίσουν οι δημιουργοί να παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας.

Με την δεύτερη νεοσύστατη εταιρεία Πνευματικών Δικαιωμάτων, τον “ΟΣΔ ΕΔΕΜ”,  δεν κατέστη δυνατόν να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για διαπραγματεύσεις.

Τέλος για τα λεγόμενα ως «Συγγενικά Δικαιώματα» των οποίων (ΟΣΔ) είναι ο “GEA”, δεν υπήρξε σ’ αυτή τη φάση δυνατότητα να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Εκτιμούμε ότι μια θετική συμφωνία με την AUTODIA θα επηρεάσει και την εξέλιξη των άλλων ΟΣΔ σε σχέση με τα Επιμελητήρια της χώρας και τις επιχειρήσεις μέλη μας, μετά από πολλά χρόνια αντεγκλήσεων, δικαστικών αγώνων και έκνομων συμπεριφορών, κυρίως από την «αμαρτωλή ΑΕΠΙ».

Επιτροπή Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia