3ο Health Innovation Conference – «Να πετύχουμε περισσότερα με λιγότερα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις στο χώρο της υγείας από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών θα τεθούν στο 3ο Health Innovation Conference, που πραγματοποιείται απόψε, Πέμπτη 4
Απριλίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές τεχνολογίες, που αναμένεται να φέρουν επανάσταση στο χώρο της υγείας, όπως:

 Ανθρώπινα όργανα σε τσιπ! Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η τεχνολογία αυτή θα αντικαταστήσει τα πειραματόζωα και θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων, εξατομικευμένων θεραπειών.

 Τεχνητή Νοημοσύνη. Ανάλυση δεδομένων καρκινοπαθών για την πρόβλεψη των συμπτωμάτων τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας

 Μηχανική θρομβεκτομή. Νέα, πρωτοποριακή τεχνική, που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, μπορεί να δώσει ασθενείς με βαρύ εγκεφαλικό όχι μόνο από το θάνατο, αλλά και από αναπηρία.

 Αξιοποίηση wearable devices. Διαλογή ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με τη χρήση αισθητήρων ζωτικών βιολογικών ενδείξεων. Διεθνώς, το πρόβλημα είναι ότι αρκετές νέες τεχνολογίες (φάρμακα, υλικά, μέθοδοι) είναι πολύπλοκες, έχουν υψηλό κόστος και το όφελος για τους ασθενείς μπορεί να είναι ασαφές. Έτσι, απαιτούνται ευέλικτα και αποδοτικά εργαλεία για την αξιολόγηση και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών.

Πλέον, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Υγεία έχουν αντιληφθεί πώς πρέπει να «πετύχουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα». Έτσι, στο συνέδριο θα συζητηθούν τα νέα μοντέλα αξιολόγησης νέων τεχνολογιών και αποζημίωσής τους με βάση την Αξία (Value Based Care), που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται διεθνώς. Έπειτα από καθυστέρηση ετών, η Ελλάδα προχωρεί επιτέλους δειλά δειλά προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η πρώτη συμφωνία «Επιμερισμού του Κινδύνου» (Risk Sharing Agreement), που έχει γίνει στη χώρα μας μεταξύ του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και της εταιρείας Medtronic. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει Ειδική Επιτροπή για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας, λέγοντας ότι στόχος είναι να μετεξελιχθεί σε ανεξάρτητο φορέα, ενώ η ΝΔ έχει εξαγγείλει ότι θα δημιουργήσει νέο οργανισμό.

Στο συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος οι προκλήσεις, τα εμπόδια και οι προοπτικές στην εφαρμογή της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στην Ελλάδα.
Το συνέδριο οργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο www.virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Business (www.phb.com.gr) για την Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο