Mega deal στον κλάδο των super market – Αλλαγές σε Σκλαβενίτη, Βερόπουλο, Μαρινόπουλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτός από τη γαλακτοβιομηχανία, έντονες είναι οι διεργασίες και στο λιανεμπόριο τροφίμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως «Σκλαβενίτης» και «Βερόπουλος» βρίσκονται στην ολοκλήρωση του πρώτου mega-deal στον κλάδο από το ξέσπασμα της κρίσης. Πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, επισημαίνουν ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για να προχωρήσουν στη συνένωση δυνάμεων και το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Κλειδί» για την επίσπευση της συμφωνίας είναι οι τράπεζες και βασικοί πιστωτές των εταιρειών, οι οποίες περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η συγκέντρωση του κλάδου των σούπερ μάρκετ σε λιγότερα και πιο εύρωστα σχήματα είναι μονόδρομος και υποστηρίζουν ότι η τάση αυτή θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες.

Διοικητικές αλλαγές στην «Μαρινόπουλος»

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή της «Μαρινόπουλος» αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Βογιατζάκης, μέχρι σήμερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ελλάδας, Αλβανίας και FYROM. O κ. Jerome Loubere, που μέχρι σήμερα ασκούσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Μαρινόπουλου, θα συνεχίσει ως σύμβουλος του ομίλου και των μετόχων σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης της στρατηγικής στο λιανεμπόριο. Ο Βογιατζάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1979 στην Kleider Werke και έως το 2003 πέρασε από σημαντικές, διευθυντικές θέσεις στις εταιρείες Shell Hellas, Shell Europe και McDonalds Hellas. Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο «Ruhr University» στο Bochum της Γερμανίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

 

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο