Μια στις τέσσερις συσκευές για επαγγελματική χρήση θα είναι tablet έως το 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιδιαίτερα δημοφιλή, μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, γίνονται τα tablets, καθώς, μόλις σε μια τετραετία από σήμερα, μία στις τέσσερις συσκευές για επαγγελματική χρήση εκτιμάται ότι θα ανήκει σε αυτήν την προϊοντική κατηγορία.

Η διείσδυση των tablets στη Δυτική Ευρώπη και ειδικά στις “ώριμες” αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, βαίνει αυξανόμενη και αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω έως το 2019. Μάλιστα, από το 2018 στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης τα tablets για επαγγελματική χρήση εκτιμάται ότι θα αποτελούν το 15% του συνολικού αριθμού των συσκευών, από μόλις 6% στα τέλη του 2014, ενώ – έως το 2019 – το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 25%.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιοποίησε χθες η International Data Corporation (IDC) και προέρχονται από μελέτη της εταιρείας για τη χρήση των tablets από τις επιχειρήσεις στη Δυτική Ευρώπη, σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. συσκευές tablets χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς στην περιοχή. Μάλιστα, οι αναλυτές της IDC εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια – και με ορίζοντα το 2019 – θα διατεθούν στην αγορά περί τα 40 εκατ. tablets για επαγγελματική χρήση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυξανόμενη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και η περαιτέρω ψηφιοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας ωθούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, να επανεξετάσουν τις υποδομές τους σε υπολογιστικές συσκευές.

Ως οδηγός για την περαιτέρω ενδυνάμωση της χρήσης των tablets από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της IDC, θα λειτουργήσουν τα σημαντικά οφέλη, που παρέχουν οι συγκεκριμένες συσκευές στην αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των εταιρειών. Όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές της εταιρείας, στο ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τα tablets φαντάζουν ως ένα ιδανικό εργαλείο, που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους άμεση πρόσβαση σε περιεχόμενο και δεδομένα από οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Οι κλάδοι που πρωταγωνιστούν
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα οφέλη που εξασφαλίζει η προϊοντική κατηγορία των tablets στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης των εταιρειών. Στον τομέα των μεταφορών – μια βιομηχανία που, κατά κύριο λόγο, στηρίζεται στο mobile – η διείσδυση των tablets καταγράφει, ήδη, τα μεγαλύτερα ποσοστά, καθώς αποτελούν το 12% των χρησιμοποιούμενων από τις επιχειρήσεις συσκευών (συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών Pcs και των εταιρικών smartphones). Στους υπόλοιπους τομείς, η διείσδυση των tablets ποικίλει από λιγότερο από 5% στο Δημόσιο τομέα μέχρι και 9% στον κλάδο της διανομής (λιανική και χονδρική).

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μελέτη της IDC, το 70% των επιχειρήσεων στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης δηλώνουν ότι σχεδιάζουν ή είναι πολύ πιθανό να προβούν σε αγορές tablets μέσα στην επόμενη διετία. Επιπλέον, στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι το μερίδιο των tablets μεταξύ του συνόλου των υπολογιστικών συστημάτων, που χρησιμοποιούν, θα αυξηθεί έως το 2018.

Από τους τομείς, που αναμένεται να εντατικοποιήσουν τη χρήση των tablets για επαγγελματικούς σκοπούς, είναι η αεροπορική βιομηχανία, ο κλάδος της υγείας, αλλά και συγκεκριμένοι τομείς της δημόσιας διοίκησης. Σε αυτούς τους τομείς, η διείσδυση των συσκευών tablets αναμένεται να ανέλθει σε 17% έως το 2018.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη της IDC με τίτλο “European multiclient study Tablets in Enterprise: The Big Opportunity” στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις 2.000 στελεχών επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η μελέτη καλύπτει το συνολικό φάσμα της αγοράς των tablets και των υβριδικών συσκευών.

Πηγή: sepe.gr

της Νατάσας Φραγκούλη, fragouli@sepe.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο