ΑΚΣΑ | 11 μήνες μετά τον καταστροφικό παγετό, τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ δεν έχουν οριστικοποιηθεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποζημιώσεις πληγέντων παραγωγών από τον παγετό της 10ης Απριλίου 2021. Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού προς ΕΛ.Γ.Α. Κ.Υ. ΥΠ.Α.Α.Τ. ΕΛ.Γ.Α. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Αξιότιμοι Κύριοι,
με ανησυχία παρακολουθεί ο αγροτικός κόσμος της Αρκαδίας τις εξελίξεις για το θέμα των αποζημιώσεων των καλλιεργειών από τις καταστροφικές ζημιές που προκάλεσε ο παγετός της 10ης Απριλίου 2021, στο οροπέδιο της Μαντινείας και της Τεγέας Αρκαδίας.
Συγκεκριμένα, επλήγησαν τα μήλα Delicious Πιλαφά Τριπόλεως, τα οποία αποτελούν ένα ΠΟΠ προϊόν, οι όψιμες ποικιλίες κερασιών και τα βύσσινα Τριπόλεως. Οι συγκεκριμένες  καλλιέργειες, λόγω του προχωρημένου σταδίου ανάπτυξής τους τη στιγμή του παγετού, καταστράφηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά βρίσκονταν σε μη καλυπτόμενο στάδιο από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Κατόπιν δεσμεύσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, οι καλλιέργειες αυτές θα αποζημιώνονταν από έκτακτα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού ή από κονδύλια προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πρώτα γίνονταν εκτιμήσεις των ζημιών από Γεωπόνους εκτιμητές του ΕΛΓΑ και οριστικοποιούνταν τα πορίσματά τους.
Με έκπληξη όμως, 11 μήνες μετά τον καταστροφικό παγετό, πληροφορούμαστε ότι τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ δεν έχουν οριστικοποιηθεί και τα πολυαναμενόμενα κονδύλια για τις αποζημιώσεις δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

<< Η ΕΝΩΣΗ >>

ΕΔΡΑ : ΤΡΙΠΟΛΗ 28ης Οκτωβρίου 8 Τ.Θ. 9 Τ.Κ. 22131
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 2710230600
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ 2710230620 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (3ο

χιλ. Τρίπολης Πύργου) 2720230630-1
ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΝΑΥΠΛΙΟΥ 58) 2710230633 ΨΥΓΕΙΑ ΤΕΓΕΑΣ 2710556738-2710557243 FAX : 2710-231307
Α.Φ.Μ.: 096000093 Δ.Ο.Υ. : ΤΡΙΠΟΛΗΣ Α.Μ. Ε.Μ.Α.Σ. 1002001 email: info@easarcadias.gr, site: www.easarcadias.gr,

Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες οριστικοποίησης των πορισμάτων, εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την αποζημίωση των πληττόμενων παραγωγών και να μεριμνήσουν για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων αυτών.
Παρακαλούμε επίσης, να ενημερώσετε τους παραγωγούς της Αρκαδίας για την εξέλιξη αυτής της ζωτικής σημασίας υπόθεσης, καθώς βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου και οι παραγωγοί μας αδυνατούν να καλλιεργήσουν, εν μέσω μάλιστα πρωτόγνωρων ανατιμήσεων σε βασικά είδη της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας, όπως η ενέργεια και τα λιπάσματα.

Με εκτίμηση,
Για τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας « Η ΕΝΩΣΗ »

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Αθανάσιος Τσιοτίνας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο