Black Friday 2023: Πότε πέφτει – Ξεκινούν οι προσφορές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H μεγάλη «γιορτή» του καταναλωτή πέφτει φέτος στις 24 Νοεμβρίου 2023.

Κατά την… παράδοση, η Black Friday, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ (23/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου.

Από την τρίτη χρονιά εφαρμογής στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα από το 2018, η «Μαύρη Παρασκευή» παίρνει τη μορφή «Black Week». Πρόκειται για μια εβδομάδα άτυπων εκπτώσεων όπου οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα, από ρούχα μέχρι τηλεοράσεις.

Χωρίς ενδιάμεσες εκπτώσεις αλλά υπάρχει «παράθυρο»

Από την τρίτη χρονιά εφαρμογής στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα από το 2018, η Black Friday παίρνει τη μορφή «Black Week».

Ωστόσο φέτος κάποια εμπορικά καταστήματα, ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ καθώς δεν ξεκίνησαν τις προσφορές την καθιερωμένη… «Μαύρη Παρασκευή» που πέφτει στις 24 Νοεμβρίου, αλλά – σε αρκετές περιπτώσεις – από τις αρχές Νοεμβρίου, με τη μορφή προσφορών.

Αυτό από τη μία είναι καλό για τους καταναλωτές, καθώς βλέπουν μειωμένες τιμές μέχρι 20-30% σε κάποια προϊόντα, όμως χάνεται εντελώς το πνεύμα της Black Friday, όπου σημειώνεται κατακόρυφη πτώση τιμών που αγγίζει σε πολλά προϊόντα ακόμα και το 60% με 80%.

Να σημειωθεί και ότι φέτος (για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια) δεν διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας «μεταφέρονται» οι προγραμματισμένες για το απόγευμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου, εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη...

Λόγω καιρικών συνθηκών οι προγραμματισμένες για το απόγευμα της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου, εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη – Αρκαδίες Ζάτουνα 2024 θα πραγματοποιηθούν στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας με ώρα έναρξης στις 18:30 μ.μ. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Δήμο Γορτυνίας, το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»

Αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις

Υποτονική χαρακτηρίζεται από τους εμπόρους η αγοραστική κίνηση κατά...

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου

Το ποσό των 69.291.040 ευρώ θα καταβληθούν σε 74.084...

Συνελήφθη 54χρονος που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην Αργολίδα

Συνελήφθη, χθες (30.8.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ