Καταφύγιο για τους δανειολήπτες και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποτελεί ο νόμος «Κατσέλη».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση ενός Πατρινού που είχε πάρει δάνεια από τρεις τράπεζες ύψους 40.000 ευρώ. Η υπόθεση του Πατρινού οφειλέτη εντάχτηκε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, δίνει μεγάλη ανάσα στον ίδιο και στην οικογένεια του.
Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο αποφάσισε για τον Πατρινό δανειολήπτη να μην δώσει ούτε ένα ευρώ τα επόμενα εφτά χρόνια στις τράπεζες, ορίζοντας μηδενική δόση, μέχρι να συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση του, το 2022.
Απόφαση που ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο νόμος «Κατσέλη» και στον οποίο μπορούν να στραφούν δεκάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι ο Πατρινός εργάζεται part time σε εταιρία, είναι πατέρας δύο παιδιών και η γυναίκα του είναι άνεργη. Οι μηνιαίες του αποδοχές έτσι δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ και η οικογένεια του κινδύνευε να χάσει το σπίτι της από τα δάνεια. Δικηγόρος του Πατρινού δανειολήπτη ήταν ο γνωστός νομικός από την Πάτρα που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, ο Χρήστος Λιαρομμάτης.
patrasevents.gr