Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και το Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας, συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική βιωματική ημερίδα με θέμα το “Ελαιόλαδο στην Εστίαση”.
Η βιωματική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στις 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Πλ. 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα) και εν συνεχεία βέλτιστες πρακτικές σε επιχείρηση εστίασης στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάλυση τεχνικών δεδομένων του ελαιολάδου, η αποσαφήνιση των κρίσιμων παραμέτρων για την ορθή επιλογή του κατάλληλου ελαίου στην εστίαση, τα γευστικά οφέλη αλλά και η πολύπλευρη συνεισφορά του στην γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας και στην τοπική μας οικονομία.
Τίτλος Εισήγησης: “Διατροφική αξία ελαιολάδου και η χρήση του στην εστίαση”
Δρ. Κική Ζηνοβιάδου
Επίκουρος Καθηγήτρια Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Επικεφαλής Μεταπτυχιακού προγράμματος ‘ Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Κλάδο των Τροφίμων’