1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια |γράφει ο Παναγιώτης Μαντάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 18 Μαϊου 2019, πραγματοποιήθηκε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Ελλάδος και όπου είχα την τιμή να συμμετέχω.

Στη συγκεκριμένη συνδιάσκεψη κλήθηκαν και εκπρόσωποι όλων των Σωματείων – Φορέων εκπροσώπησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με στόχο να δημιουργήσουμε ακόμη πιο ισχυρό δεσμό μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας.

Είναι γεγονός ότι ο κλάδος της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τα τελευταία χρόνια μέσα από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες έχει αναδειχθεί σημαντικά. Απέκτησε πιο δυνατή φωνή, συμμετέχει στις εξελίξεις που τον αφορούν και η παρέμβασή του είναι ουσιαστική και αποτελεσματική προς τους συντελεστές της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας όσο και προς την Πολιτεία.

Σημαντικό ρόλο στην κάθε προσπάθεια της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επιτέλεσε στο παρελθόν και συνεχίζει και σήμερα με μεγαλύτερη εμπειρία να επιτελεί ο Επιμελητηριακός θεσμός!

Σε ένα πολύ ζεστό κλίμα λοιπόν, συζητήθηκαν μείζονα θέματα που αφορούν στους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και έχουν να κάνουν:

Με την ανάδειξη της αξίας του επαγγέλματος, την αντιμετώπιση του φορολογικού και του ασφαλιστικού του κλάδου, την διεκδίκηση φοροαπαλλαγής ασφαλίστρων (κλάδου ζωής και περιουσίας), την αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, την συνέχιση της προσπάθειας για την καταπολέμηση των ανασφάλιστων, καθώς και την εκπόνηση του επαγγέλματος.

Αλλά και την Νομική και φοροτεχνική στήριξη των ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και την συνεργασία με Ευρωπαϊκούς φορείς.

Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω η 1η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα άριστο κλίμα κάτω από την ισχυρή δυναμική του ΕΕΑ (το οποίο είναι και το πολυπληθέστερο Επιμελητήριο της χώρας με μέλη του, το περίπου το 50% των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών) και συναποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία ισχυρότερη πανελλαδική βάση κοινών διεκδικήσεων και προώθησης προς την πολιτεία  των θεμάτων του κλάδου μας, με ταυτόχρονη ανάπτυξη πρωτοβουλιών στήριξης όλων των επαγγελματιών.

Στόχος επίσης είναι αυτό να μην σταματήσει εδώ αλλά να προχωρήσουμε στην οργάνωση περιφερειακών συνδιασκέψεων σε όλη τη χώρα με τη συνεργασία τοπικών επιμελητηρίων, ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε το πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα μας επιτρέψει την προετοιμασία των δράσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αισιοδοξούμε τα επόμενα βήματα να είναι θετικά για το καλύτερο μέλλον του κλάδου μας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μαντάς

Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο