Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

«Η Τέχνη Αγκαλιάζει την Αγιοσύνη: Ολόσωμη Απεικόνιση του Αγίου Παϊσίου. Ένα Μοναδικό Εικαστικό Έργο στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Δημήτρη Μαυρόγιαννη, ο οποίος αφιλοκερδώς φιλοτέχνησε την ολόσωμη μορφή του Αγίου Παϊσίου στον προαύλιο χώρο του Ναού, δίπλα ακριβώς από το νέο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο.

     Με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση, ο κ. Μαυρόγιαννης αποτύπωσε τη μορφή του Αγίου, ενώ η αγιογράφος-ζωγράφος κ. Κατερίνα Μπεκιάρη,  αγιογράφισε το πρόσωπο του Αγίου και ο ζωγράφος κ. Δημήτρης Χατζόπουλος,  ανέλαβε την αγιογράφηση του υπολοίπου σώματος. Οι τρεις καλλιτέχνες, ενωμένοι από μια βαθιά φιλία, προσέφεραν αφιλοκερδώς το ταλέντο και τον κόπο τους, δημιουργώντας ένα αριστούργημα που πλέον κοσμεί τον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας.

  Το έργο αυτό είναι κάτι το πρωτότυπο, μοναδικό και βαθιά συγκινητικό. Όποιος το αντικρίζει, νιώθει πως ο Άγιος Παΐσιος είναι ζωντανός ανάμεσά μας, σαν να στέκεται εκεί, να διδάσκει και να ευλογεί τους πιστούς που επισκέπτονται το εκκλησάκι του.

   Η ανιδιοτελής προσφορά τους αποτελεί πολύτιμο δώρο για την ενορία μας και πηγή ευλογίας για όλους τους πιστούς που προσέρχονται στον Ιερό Ναό.  

      Ευχαριστούμε από καρδιάς τους καλλιτέχνες για την ανεκτίμητη αυτή προσφορά τους και ευχόμαστε η Παναγία Ευαγγελίστρια και ο Άγιος Παΐσιος, να τους ευλογούν πάντοτε και να τους χαρίζουν κάθε καλό.

Εκ του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομόπουλος Γιώργος: «Στόχος μας να διασφαλίσουμε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον»

Στο πλαίσιο των εργασιών προετοιμασίας για την καλοκαιρινή περίοδο, ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον καθαρισμό οικοπέδων εντός των ορίων του Δήμου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, με προγραμματισμένες εργασίες που αφορούν στον καθαρισμό δημοτικών οικοπέδων, με στόχο την πρόληψη κινδύνων πυρκαγιάς, τη διατήρηση της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η Γιορτή Μανιταριών στη Σίταινα

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας,  πραγματοποιήθηκε η...

Ελαφόνησος Eco Week 2025 | Δημήτρης Πτωχός: «Το νερό είναι ζήτημα πολιτισμού, ευθύνης και επιβίωσης»

Η Ελαφόνησος έγινε, για τρεις ημέρες, σημείο συνάντησης διεθνούς διαλόγου και δράσης για το περιβάλλον. Από τις 14 έως τις 16 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό και προσωπικοτήτων απ’ όλη τη Μεσόγειο, πραγματοποιήθηκε το Elafonisos Eco Week 2025, ένα κορυφαίο γεγονός για τη βιωσιμότητα και την προστασία των φυσικών πόρων.

Φωτορεπορτάζ από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην 2025 στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (pics)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην 2025,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ