Γαλλικό στρατιωτικό άγημα τίμησε στο Ναύπλιο τους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης

Ο Δήμος Ναυπλιέων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών της απελευθέρωσης της πόλης, στην πλατεία Φιλελλήνων διοργάνωσε εκδήλωση - απότιση φόρου τιμής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας με επικεφαλή του αγήματος τον συνταγματάρχη Olivier Madiot, ακόλουθο Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ακολούθησε επιθεώρηση του αγήματος των φοιτητών αξιωματικών της Γαλλικής Αεροπορίας από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Γάλλο ακόλουθο άμυνας Olivier Madiot και κατόπιν χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και από τον Γάλλο Ακόλουθο.

Η τελετή συνεχίστηκε με την έπαρση της Γαλλικής Σημαίας ενώ ανακρούστηκαν από την Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων οι Εθνικοί Ύμνοι Γαλλίας και Ελλάδος.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων, σάλπισμα των νεκρών από σαλπιγκτή της Φιλαρμονικής και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σημαντική και καταλυτική βοήθεια του συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης Δημήτρη Ξυλινά.

Στην τιμητική εκδήλωση παρευβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Α.Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Εντεταλμένος Συμβουλος Αθλητισμού της Περιφερειας Πελποννήσου Ι. Μαντζούνης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Άρχων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia