Το Ναύπλιο πανηγυρίζει τον Προστάτη του Άγιο Αναστάσιο (βίντεο)

Φεβρουαρίου 01, 2023
Τη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό της πόλης.

Κατά την θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος ,οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Κεράμων Βαρθολομαίου ,από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, Α. Πουλάς,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Τ. Γανώσης, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων Π. Λέντζος και Χ. Ζέρβας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, ο υποψηφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ψυχογυιός, η αναπληρώτρια βουλευτής της Ν.Δ. Ε. Παναγιωτοπούλου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Τ. Γεώργας, ο απ. Στρατηγός Νικόλαος Λάλος κα.

DSC 3855

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων. 

Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης με προπομπό την δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

vytin23

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia