Το Ναύπλιο πανηγυρίζει τον Προστάτη του Άγιο Αναστάσιο (βίντεο)

Τη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό της πόλης.

[iframe width=”555″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/hrzl4BF96s8″ title=”ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΣ 1/2/2023″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Κατά την θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος ,οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Κεράμων Βαρθολομαίου ,από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, Α. Πουλάς,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Τ. Γανώσης, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων Π. Λέντζος και Χ. Ζέρβας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, ο υποψηφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ψυχογυιός, η αναπληρώτρια βουλευτής της Ν.Δ. Ε. Παναγιωτοπούλου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Τ. Γεώργας, ο απ. Στρατηγός Νικόλαος Λάλος κα.

DSC 3855

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων. 

Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης με προπομπό την δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

vytin23

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο