• 21 Μαρ

  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΒΕΜΜΟΥ Μ.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Πατρ. Γρηγορίου Ε 9 & Νεομάρτυρος

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710237773

 • 21 Μαρ

  ΔΡΟΓΕΣ - ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 21 Μαρ

  ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.- ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 112

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731025041

 • 21 Μαρ

  ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗ ΖΩΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 23

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022515

 • 21 Μαρ

  ΒΟΥΤΣΗ ΤΙΝΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ιατροπούλου 3 & Παγώνη Χρύσανθου

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721020656

Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου για την καταγγελία ομόφυλου ζευγαριού: Πολλές φορές τα γεγονότα δεν είναι όπως παρουσιάζονται

Ιανουαρίου 18, 2023
Με αφορμή το περιστατικό που έχει έρθει πρόσφατα στην δημοσιότητα και αφορά καταγγελία για κατάστημα εστίασης στο Ναύπλιο, πως δεν επέτρεψε σε ομόφυλο ζευγάρι να μείνει στο χώρο του εστιατορίου, ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου "Το Ανάπλι" εξέδωσε ανακοίνωση.

Τι αναφέρει η καταγγελία: 

Όπως καταγγέλλει το ζευγάρι στο περιοδικό ANTIVIRUS, ενώ οι δύο είχαν καθίσει σε τραπέζι και είχαν ήδη ξεκινήσει να τρώνε, κάποιος -πιθανότατα ένας εκ των υπευθύνων του μαγαζιού- τους πλησίασε, εκνευρισμένος.

«Ανασηκώνει και κραδαίνει μια από τις καρέκλες του τραπεζιού μας και μας λέει δυνατά και αυστηρά: "Πρέπει να φύγετε, Τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Κάντε ό,τι κριτική θέλετε online, δε με νοιάζει. Φύγετε τώρα από εδώ"».

Τότε, το ζευγάρι τού απάντησε, με ήρεμο τρόπο όπως διευκρινίζει, πως «αυτό είναι διάκριση και πιστεύουμε πως είναι παράνομο». Ο ίδιος απάντησε «πιο δυνατά και πιο εκνευρισμένα, κάνοντας έντονες κινήσεις στο χώρο: "Δε με νοιάζει τι είναι. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Φύγετε τώρα"».

«Τα γύρω τραπέζια βρίσκονται αρκετά κοντά, και φαίνεται να επικρατεί για μερικές στιγμές ησυχία απ’ όλους», προσθέτει το ζευγάρι και υπογραμμίζει ότι «καλύτερα μάλλον να είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί δημόσια εκεί. Γιατί σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σήμερα, παρά τον τουρισμό και τα γιορτινά φώτα, ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να διωχθεί ξαφνικά από ένα μαγαζί, για ένα χάδι που ξενίζει και απειλεί, χωρίς να αντιδράσει κανένα/καμιά».

 Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίασης Ναυπλίου:

"Το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Διαθέτει υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και πρώτιστο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση όσων το επιλέγουν ως προορισμό χωρίς καμμία διάκριση είτε καταγωγής είτε σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου κλπ.
 
Η ισότητα και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας αποτελούν για το Σύλλογό μας θεμελιώδεις αξίες και αρχές τις οποίες και υπηρετούμε καθημερινά στον επαγγελματικό μας στίβο.
Ο σεβασμός όμως αυτός πρέπει να είναι αμοιβαίως και να υπάρχει και προς τον επαγγελματία , τον δημόσιο χώρο και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους σε αυτόν.

Γνωρίζοντας τον επαγγελματισμό των μελών μας αλλά και ότι κινούνται με γνώμονα τις προαναφερθείσες αξίες θεωρούμε καλό να αποφεύγονται τα βεβιασμένα συμπεράσματα, ειδικά όταν κάποιος/α δεν έχει την συνολική εικόνα, γιατί πολλές φορές τα γεγονότα δεν είναι όπως παρουσιάζονται.
 
Ο σύλλογος μας και τα μέλη μας καλούμε τον/την οποιονδήποτε να επισκεφθεί την όμορφη και ιστορική πόλη μας για να έχει προσωπική άποψη και να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας που παρέχεται με σεβαστό στον άνθρωπο χωρίς καμμία διάκριση."

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia